Vriendschap in beweging

U bevindt zich hier: Homepage > De Herstelwerkplaatsen > Vriendschap in beweging  

Vriendschap in beweging

Je hebt een grotere kans op eenzaamheid wanneer je een psychische kwetsbaarheid hebt. Voor iedereen die hiermee te maken heeft is deze cursus ontwikkeld. De cursus is luchtig van opzet en maakt gebruik van creativiteit en speelsheid. Laat je inspireren en stimuleren om nieuwe contacten te leggen en om bestaande contacten te verdiepen.Je hebt een grotere kans op eenzaamheid wanneer je een psychische kwetsbaarheid hebt. Voor iedereen die hiermee te maken heeft is deze cursus ontwikkeld. De cursus is luchtig van opzet en maakt gebruik van creativiteit en speelsheid. Laat je inspireren en stimuleren om nieuwe contacten te leggen en om bestaande contacten te verdiepen.

In deze cursus over vriendschap

  • Houd je je bezig met het beeld en de verwachtingen die je hebt van vriendschap;
  • Leer je genuanceerder kijken naar intermenselijke relaties en maak je een inventarisatie van je huidige contacten;
  • Ga je oefenen met het maken van contact, van een eerste kennismaking tot het verdiepen van een contact;
  • Ga je aan de slag met het verkennen van je eigen grenzen binnen vriendschap;
  • Krijg je inzicht in wat je zelf bijdraagt aan een relatie en wat je kunt verwachten als je een ander mens ‘vriend’ noemt


Doordat je bewust nadenkt over vriendschap en daarover in gesprek gaat met anderen, krijg je handvatten aangereikt waardoor je doeltreffender en zelfbewuster je rol als vriend of vriendin kunt innemen.

Praktische informatie

De cursus bestaat uit tien bijeenkomsten van 2,5 uur. De groep bestaat ten hoogste uit tien deelnemers. Er zijn geen kosten verbonden aan de cursus.