Contrast
Onderstrepen

Amici - Basis GGZ

Amici biedt succesvolle kortdurende behandeling van psychische klachten vanaf 18 jaar oud. Wij zijn onderdeel van GGZ Noord-Holland-Noord.

Hoe wij u helpen

Iedereen heeft wel eens een periode dat het wat minder gaat. U voelt zich somber of angstig, ervaart problemen in de privésfeer of op uw werk. Vaak lukt het om deze problemen zelfstandig op te lossen. Als dit niet zo gemakkelijk gaat of wanneer u bent doorverwezen door uw huis- of bedrijfsarts kunnen onze professionals u helpen.

Amici biedt kortdurende behandeling van psychische klachten.

Wij voorkomen dat uw klachten verergeren en helpen u om u snel weer beter te voelen. Binnen elke fase van de behandeling maken wij gebruik van digitale middelen. 

Onze behandelingen

Amici's optimistische en doelgerichte professionals combineren hun vaardigheden met hedendaagse inzichten uit de cognitieve gedragstherapie in combinatie met online mogelijkheden en groepstraining. Waar mogelijk combineren wij behandelingen met e-healthmodules die u thuis kunt volgen. Er kunnen echter redenen zijn om te kiezen voor een behandeling die alleen uit gesprekken bestaat, bijvoorbeeld bij traumabehandeling EMDR, diagnostiek voor ADHD, of als u geen Nederlands spreekt of niet kunt lezen.

Onze gesprekken beginnen met een intakegesprek, waarna u het behandelplan bespreekt en start met behandeling, volgens het KOP model van Paul Rijnders. Hierbij wordt u geholpen uw doelen nader te bepalen, om zo het optimale uit uw gesprekken te kunnen halen. Ook vragen wij u een vragenlijst in te vullen om uw klachtniveau te bepalen. Deze vragenlijst vragen wij u aan het einde van de behandeling weer in te vullen om het behandelresultaat te evalueren. Tussentijds zullen we de behandeling in het gesprek evalueren, om indien nodig, tijdig bij te stellen.

Uw gesprekken kunnen face-to-face of online plaatsvinden. Wanneer het mogelijk of nodig is vindt uw afspraak met uw behandelaar plaats via beeldbellen. Op het moment dat uw afspraak start ontvangt u van uw behandelaar een mail met een uitnodiging voor een gesprek via Lifesize. Dit is een beveiligd platform dat GGZ Noord-Holland-Noord en Amici gebruiken voor beeldbellen met cliënten. Wanneer u op de link in de mail klikt vanaf uw smartphone, tablet, laptop of pc, wordt u automatisch met uw behandelaar via het internet verbonden. In een beveiligde omgeving heeft u beeldbel contact met elkaar.

Naast individuele gesprekken bieden wij tevens verschillende groepsbehandelingen aan. Afhankelijk van de groepsbehandeling bestaat de groep uit 4 tot 8 deelnemers.

Gedurende 5 tot 10 bijeenkomsten bespreekt u samen met één van onze behandelaren en de andere deelnemers theorie en praktijk. U krijgt inzichten en handvatten die aansluiten bij uw hulpvraag.

U doet thuis oefeningen en bespreekt uw ervaringen in de volgende bijeenkomst. Het kan spannend zijn om deel te nemen aan een groepsbehandeling. Toch horen wij altijd van cliënten die hebben deelgenomen dat het erg helpend is om te leren van andere mensen die, net als u, last hebben van soortgelijke klachten.

Bij deze behandelwijze worden gesprekken met uw behandelaar gecombineerd met therapie via een module die u thuis kunt volgen via internet. U kunt rustig thuis werken aan de opdrachten en u heeft tijd om na te denken over de reacties die u van uw behandelaar krijgt.
Wij bieden internetbehandeling voor veel verschillende klachten in modules, zoals:

  • ontspanningsoefeningen
  • slaapproblemen
  • gedachten schema
  • piekeren
  • zelfbeeld
  • terugvalpreventie

Tevens bieden wij complete behandelmodules die afgestemd zijn op uw diagnose zoals een angststoornis, depressieve stoornis, verslavingsproblematiek en ADHD.

Leer onze behandelaren kennen

Meer weten over Amici

Wanneer kan ik starten?

Na ontvangst van uw aanmelding bij Amici, nemen wij contact met u op voor het plannen van een screeningsgesprek. Een van onze behandelaren neemt met u uw hulpvraag door en bespreekt de verschillende mogelijkheden van behandeling bij Amici. 

Vergoedingen en kosten

Amici heeft met alle zorgverzekeraars afspraken over behandelingen in de Generalistische Basis GGZ. Deze afspraken vallen onder de contracten die GGZ Noord-Holland-Noord met alle zorgverzekeraars heeft. 

Veelgestelde vragen over Amici

Wat de meeste mensen van ons willen weten.

Reviews

Om het effect van uw behandeling goed te kunnen meten wordt er gebruik gemaakt van vragenlijsten aan het begin en het einde van de behandeling. Aan het einde van het traject meten wij ook uw cliënttevredenheid met de CQI vragenlijsten. Wij streven naar het beste resultaat. Cliënten waardeerden ons in 2023 met een 8,4!

Uw tevredenheid over de kwaliteit die wij leveren vinden wij belangrijk. Het maakt ons trots dat onze cliënten zo tevreden zijn over de informatie over de behandelmogelijkheden, de begrijpelijke uitleg door de behandelaar en het contact kunnen krijgen met de behandelaar. Maar het maakt ons niet lui. We zijn doorlopend op zoek naar verbeteringen om het maximale resultaat voor u uit de behandeling te halen.

Heeft u een suggestie hoe wij het beter kunnen doen? Deel uw ervaring met ons, bijvoorbeeld via uw psycholoog of ZorgkaartNederland, het onafhankelijke online kwaliteitsplatform voor de zorg. Hieronder leest u enkele reacties van ZorgkaartNederland. U kunt daar ook zelf een waardering plaatsen over uw behandeling bij Amici.

Locaties Amici Basis GGZ

Amici Alkmaar

Oude Hoeverweg 10
Alkmaar
088 656 50 03

Amici Den Helder

Middenweg 159 b
Den Helder
088 656 50 03

Amici Heerhugowaard

W.M. Dudokweg 57
Heerhugowaard
088 656 50 03

Amici Hoorn

Maelsonstraat 1
Hoorn
088 656 50 03

Amici Medemblik

Westersingel 32
Medemblik
088 656 50 03

Amici Schagen

Piet Ottstraat 2
Schagen
088 656 50 03

Amici Wognum

Kerkstraat 36B
Wognum
088 656 50 03

Wij helpen u graag verder

Stel uw vraag

Misschien wilt u weten of u met een bepaald probleem bij ons terecht kunt? Of heeft u een vraag over de aard van uw behandeling?

Liever bellen?

Wij zijn bereikbaar van 09.00 - 12.00 uur en van 13.00 - 15.00 uur op

088 656 50 03 

Aanmelden

U kunt zich eenvoudig aanmelden via onderstaand formulier. Dit formulier kunt u alleen versturen door een verwijsbrief van de huisarts toe te voegen.