Basis GGZ voor volwassenen

Amici is een onderdeel van GGZ Noord-Holland-Noord en biedt psychische hulp in de Generalistische Basis GGZ. We zijn gespecialiseerd in het geven van inzicht, overzicht, advies en ondersteuning in de vorm van kortdurende behandeling.

U kunt in vertrouwen, volgens onze beroepscode, praten over wat er in uw situatie speelt met als doel inzicht te krijgen om dat wat u kunt veranderen aan te pakken met onze hulp. Amici bestaat uit GZ-psychologen, Psychologen, Verpleegkundig Specialisten GGZ en Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundigen. Voor consultatie kan een psychiater van GGZ Noord-Holland-Noord worden ingeschakeld. Amici is op verschillende locaties in Noord-Holland Noord gevestigd.

Veelvoorkomende klachten

Wij bieden diagnostiek en individuele- of groepsbehandeling voor volwassenen vanaf 18 jaar gericht op verschillende veelvoorkomende klachten zoals:

  • Depressieve klachten
  • Angstklachten
  • Trauma
  • Onverklaarde lichamelijke klachten (SOLK)
  • AD(H)D
  • Piekeren

Aangemeld, en dan?

Nadat wij uw aanmelding hebben ontvangen, nemen wij contact met u op voor het plannen van een screeningsgesprek. Een van onze behandelaren neemt in deze telefonische afspraak met u uw hulpvraag door en bespreekt de verschillende mogelijkheden van behandeling bij Amici. Daarna wordt samen met u een intakegesprek gepland waarin uw behandelaar uw hulpvraag met u bespreekt en de mogelijkheden voor behandeling. Uw behandelaar stelt een diagnose en stelt vervolgens samen met u het behandelplan op. Hierin worden afspraken gemaakt over het aantal gesprekken, de combinatie met internetbehandeling en eventuele inzet van groepsbehandeling.

Groepstrainingen basis ggz

De groepstrainingen die wij geven zijn:

Specialisaties

Al onze medewerkers zijn breed opgeleid in het behandelen van bovengenoemde klachten. Daarnaast bieden wij een aantal specialisaties, die niet op alle locaties geboden worden:

  • EMDR: al onze GZ-psychologen en veel psychologen zijn opgeleid in de EMDR-behandelmethode voor de behandeling van post traumatische stress en andere trauma.
  • Ouderen: wij behandelen ook klachten die zich in bepaalde levensfases voordoen, zoals vaak gezien wordt bij oudere mensen.
  • Schematherapie. Een aantal van onze psychologen zijn hierin opgeleid en passen daar waar mogelijk deze technieken toe binnen de basis ggz. Een voorbeeld hiervn is imaginaire rescripting onder andere bij trauma, overige angstklachten of depressie.

Samen beslissen

In het behandelplanbespreking bepaalt u samen met uw behandelaar hoe uw behandeling wordt vormgegeven. Het is fijn als u weet welke mogelijkheden er zijn. En wat in de geestelijke gezondheidszorg wordt gezien als goede zorg.

Daarom zijn er kwaliteitsstandaarden ontwikkeld. De standaarden geven antwoord op vragen als: Hoe wordt de diagnose gesteld? Welke behandelmogelijkheden zijn er? Ook geven ze informatie over hoe u omgaat met uw omgeving of hoe u (weer) aan het werk kunt gaan. Ze zijn gemaakt door patiënten en hun naasten en professionals.

Het kan prettig zijn om u te verdiepen in de mogelijkheden die er zijn. Zo kunt u gemakkelijker samen met uw behandelaar beslissen. De informatie uit de standaarden is speciaal voor patiënten en naasten beschikbaar gemaakt op www.thuisarts.nl. Op deze website gemaakt door artsen vindt u betrouwbare informatie over ziekte en gezondheid.

Andere websites die wij aanraden:

Meer weten?

Wij helpen u graag verder

Stel uw vraag

Misschien wilt u weten of u met een bepaald probleem bij ons terecht kunt? Of heeft u een vraag over de aard van uw behandeling?

Liever bellen?

Wij zijn bereikbaar van 09.00-12.00 uur en van 13.00-15.00 uur op

088 65 65 003 

Aanmelden

U kunt zich eenvoudig aanmelden via onderstaand formulier. Dit formulier kunt u alleen versturen door een verwijsbrief van de huisarts toe te voegen.