Ervaringsverhalen

U bevindt zich hier: Homepage > Herstel werkt! > Ervaringsverhalen  

Ervaringsverhalen

Deze verhalen kunnen je hoop, vertrouwen, steun en inzicht geven. En mogelijk kunnen ze helpen bij het omgaan met je psychische kwetsbaarheid en alles wat daarbij komt kijken.

Stel je voor, je worstelt met onzekerheid, depressie, woede, angst, gemis van vertrouwen en wanhoop. Veel anderen maken dat ook mee en hebben hun weg in herstel gevonden. Niet iedereen bewandelt dezelfde weg naar herstel. Gelukkig maar, want er is ook niet één juiste weg, er zijn er meer. Herstelverhalen zijn verhalen van mensen die beschrijven hoe zij hun weg naar herstel hebben aangepakt. Ook geven ze soms tips.

 • Miriam (46)

  "Op mijn elfde – ja, zo lang heb ik al een eetstoornis - stond ik voor de spiegel en dacht: ik ben dik. Dat moet eraf."

 • Jeffrey (38)

  "Mijn besluit om hulp te zoeken viel mij zwaar. Ik heb het altijd alleen gedaan. Ik denk dat ik niet de enige man ben die het moeilijk vind om hulp te vragen, mannelijke trots weerhield mij aanvankelijk."

 • Annet

  "Ik bevond me op een donkere plek zonder hoop, zonder steun en zonder zelfwaardering. Verschillende opnames volgden, wat maakte dat ik nog meer verward raakte over het doel in mijn leven."

 • Corrie

  "Na een periode van onrust en angst ontstond er werkelijk paniek toen onze zoon ineens in een ernstige manische fase (dit begrepen we uiteraard later pas) terecht kwam."

 • Meer ervaringsverhalen

  Lees ook deze ervaringsverhalen die jou steun, hoop en inzicht kunnen geven in de reis naar herstel