Onderhoudsploeg Alkmaar en Heerhugowaard

De Onderhoudsploeg van Maatwerk Groen in Alkmaar en Heerhugowaard laat zich graag zien en draagt een steentje bij aan het onderhoud van de wijk. Samen trekken we er op uit om het zwerfafval in wijken op te ruimen. We werken hierbij samen met de gemeente die er voor zorgt dat het zwerfafval weer wordt opgehaald.

Alkmaar

Samen trekken we er op uit om het zwerfafval in wijken Overdie en Kooimeer op te ruimen. We werken hierbij samen met ActiefTalent Alkmaar in opdracht van Stadswerk072. Tussen de middag lunchen we samen en gaan daarna weer aan de slag.

Naast de samenwerking met de gemeente werken we ook samen met AZ. Na iedere gespeelde thuiswedstrijd helpt de onderhoudsploeg met het opruimen van de omliggende parkeerterreinen. Een dankbare klus!

Heerhugowaard

Op maandag en woensdag gaan we samen op pad in Heerhugowaard om zwerfafval in de buurt op te ruimen. We werken hierbij samen met de gemeente die er voor zorgt dat het zwerfafval weer wordt opgehaald. Ieder jaar zet de gemeente als dank aan de hardwerkende ploeg in het zonnetje tijdens een gezellige bijeenkomst!

Naast een deze samenwerking met de gemeente werken we ook nauw samen met voetbalvereniging SVW '27. Eens per maand wordt het zwerfafval rond de voetbalvelden verwijderd, waardoor wij er samen voor zorgen dat de voetballers veilig en gezond kunnen sporten.


Ervaring van een deelnemer onderhoudsploeg

"De waardering die we krijgen voor het werk dat wij doen voelt goed! Men denkt vaak dat we alleen maar een taakstraf uitvoeren, maar dat is lang niet altijd het geval. We werken hard en dragen hiermee bij aan de woon- en leefomgeving van de buurtbewoners. Ik maak mijzelf hiermee nuttig in de werkende maatschappij."