Cursus Piep zei de Muis (locatie Hoorn)

donderdag 28 maart 2024 15:30 uur - donderdag 27 juni 2024 16:45 uur

Piep zei de Muis is een groep voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 7 jaar die thuis of in hun directe omgeving spanningen (hebben) ervaren. Bijvoorbeeld stress zoals bij een scheiding, (huiselijk) geweld, overlijden of ouders met psychische en/of verslavingsproblemen. Om deze kinderen te helpen bieden Brijder en GGZ Noord-Holland-Noord een doe- en praatgroep aan in de regio Hoorn.

Vergroten van sociale vaardigheden

In 12 wekelijkse bijeenkomsten leren de kinderen de vier basisemoties en leren ze dat het soms handig is om deze emoties te verwoorden. Ze vergroten hun sociale vaardigheden en verwerken lastige gebeurtenissen. Ook werken de kinderen aan een positief zelfbeeld. Wie ben je, waar ben je goed in en hoe kan je oefenen in het hebben van positieve gedachten.

Muis PIEP

De muis PIEP, een handpop, vertelt op een speelse manier over wat hij allemaal meemaakt en nodigt de kinderen uit om samen met hem naar allerlei oplossingen te zoeken.

In deze video vertellen Piep en preventiewerker Petra over de groep


Ouderbijeenkomsten

Voor de ouders zijn er 4 ouderbijeenkomsten waarin aandacht wordt besteed aan opvoedkundige vragen en het omgaan met hun kind.

Aanmelden

De groep start 28 maart in Hoorn en vindt gedurende 12 weken plaats op donderdagen van 15.30-16.45 uur. Kinderen uit omringende gemeentes zijn ook van harte welkom. Aan de groep zijn geen kosten verbonden en er is geen verwijsbrief nodig. Om een kind aan te melden kunt u mailen naar p.poland@ggz-nhn.nl.

Wij helpen u graag verder

Stel uw vraag aan GGZ NHN per mail

U kunt uw vraag makkelijk per mail aan ons stellen. Vul het formulier in en uw vraag wordt zo snel als mogelijk beantwoord. 

Bent u in behandeling bij GGZ NHN, neemt u dan contact op met uw behandelteam.

Liever bellen?

Bent u in behandeling bij een ggz-team? Neem dan contact op via het secretariaat van het team.

Het algemene klantcontactcentrum van GGZ Noord-Holland-Noord is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur op telefoonnummer

088 65 65 010 

Wilt u dat wij u terugbellen? Gebruik hiervoor onderstaand formulier!

Aanmelden bij GGZ NHN

Alleen verwijzers (huisartsen, medisch specialisten en BIG-geregistreerde psychologen) kunnen kinderen en jeugd, volwassenen en ouderen, aanmelden bij GGZ NHN via: