Afbouwen van medicatie

Het doel van elke therapie, en dus ook van medicatie, is een verbetering van kwaliteit van leven. Soms wegen de nadelen van medicatie niet op tegen de voordelen. Medicatie kan bijwerkingen veroorzaken, op korte termijn, maar ook na jaren. Bijvoorbeeld overgewicht of een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. De Afbouwpoli ondersteunt u bij het afbouwen van medicatie.

Medicatie afbouwen

Veel mensen denken dat afbouwen stoppen betekent. Stoppen kan het doel zijn, maar dat hoeft niet. Afbouwen betekent geleidelijk minderen tot de laagste nog werkzame dosering. U hoeft niet per se te stoppen met medicatie die u beschermt tegen psychische klachten, maar u kunt een onderhoudsdosering blijven gebruiken. Belangrijk is dat u zo min mogelijk gebruikt, maar wel zoveel als nodig is.

Afbouwpoli

Afbouwen kan behoorlijk spannend zijn, voor u, maar ook voor uw naasten. Hoe zal het straks gaan? Krijgt u ontwenningsverschijnselen? En wat als u een terugval krijgt? Samen met een team van experts geven we u, uw naasten en uw behandelaar advies en ondersteunen we jullie in het proces.

Afbouwpoli

Card image cap

Informatie voor cliënten en naasten over onze afbouwpoli

Wij helpen u graag verder

Stel uw vraag aan GGZ NHN per mail

U kunt uw vraag makkelijk per mail aan ons stellen. Vul het formulier in en uw vraag wordt zo snel als mogelijk beantwoord. 

Bent u in behandeling bij GGZ NHN, neemt u dan contact op met uw behandelteam.

Liever bellen?

Bent u in behandeling bij een ggz-team? Neem dan contact op via het secretariaat van het team.

Het algemene klantcontactcentrum van GGZ Noord-Holland-Noord is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur op telefoonnummer

088 65 65 010 

Wilt u dat wij u terugbellen? Gebruik hiervoor onderstaand formulier!

Aanmelden bij GGZ NHN

Alleen verwijzers (huisartsen, medisch specialisten en BIG-geregistreerde psychologen) kunnen kinderen en jeugd, volwassenen en ouderen, aanmelden bij GGZ NHN via: