Contrast
Onderstrepen

Ouderenpsychiatrie

Bij het ouder worden doen zich ontwikkelingen voor die psychische problemen kunnen versterken, bijvoorbeeld als u een naaste verliest, eenzaam bent, uw sociale netwerk verandert, minder vitaal bent of lichamelijke klachten heeft. Wij zijn er voor mensen van 67 jaar en ouder met psychische problemen.

Hoe wij u helpen

De medewerkers die hulp aan u bieden, werken samen binnen een heel netwerk. Intern met de ggz-teams (volgens het principe Specialisten Samen In de Wijk) en met de PCLD (psychiatrisch consultatieve dienst in het ziekenhuis) en extern met huisartsen, medisch specialisten in het ziekenhuis, stichting Geriant (dementiezorg) verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorgorganisaties. Samen met het hele netwerk en betrokken familie bieden wij u de beste hulp, passend bij de situatie. Omdat iedereen anders is, verschilt een behandeling bij ons per persoon. 

Behandeling thuis of in de wijk

Behandeling thuis

Ouderen die thuis wonen ontvangen hun behandeling van één ggz- of regioteam waarin alle benodigde disciplines zijn vertegenwoordigd.

Behandeling in een kliniek

Er zijn twee klinieken waar u als oudere met psychiatrische klachten tijdelijk kunt verblijven, in Heiloo en Hoorn. 

Wonen

De afdeling Langdurende Behandeling is er speciaal voor mensen vanaf 60 jaar, die kwetsbaar zijn en niet zonder langdurige psychiatrische behandeling zelfstandig kunnen wonen.

Contactgegevens zoeken

Bent u op zoek naar contactgegevens van een locatie of GGZ-team bij u in de buurt? Vul de 4 getallen van uw postcode in.

Card image cap

Samen werken aan herstel

Familie en naasten

Wij betrekken familie of andere naastbetrokkenen actief bij de behandeling. Dit doen wij onder andere door hen, met uw toestemming, uit te nodigen om deel te nemen aan zorgafstemmingsgesprekken (ZAG). Tijdens de behandeling kan het voorkomen dat u consultafspraken krijgt bij andere specialismes, bijvoorbeeld de geriater. Het heeft onze voorkeur dat familie u in deze afspraken bijstaat.

Wij vinden het belangrijk dat ook uw familie of naastbetrokkenen zich welkom voelen in de kliniek. Wanneer het voor uw behandeling geïndiceerd is, is rooming-in mogelijk. Dit wil zeggen dat uw naaste de nacht bij u kan verblijven. Dit gaat in overleg met de arts. We hanteren ook geen vaste bezoektijden. Wanneer u in het kader van de behandeling activiteiten volgt op de afdeling of uw maaltijd eet, vragen wij familie om zoveel mogelijk daarbuiten om op bezoek te komen. 

Samenwerkingspartners

Wij werken samen met andere organisaties voor ouderen, namelijk:

Wij helpen u graag verder

Stel uw vraag aan GGZ NHN per mail

U kunt uw vraag makkelijk per mail aan ons stellen. Vul het formulier in en uw vraag wordt zo snel als mogelijk beantwoord. 

Bent u in behandeling bij GGZ NHN, neemt u dan contact op met uw behandelteam.

Liever bellen?

Bent u in behandeling bij een ggz-team? Neem dan contact op via het secretariaat van het team.

Het algemene klantcontactcentrum van GGZ Noord-Holland-Noord is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur op telefoonnummer

088 65 65 010 

Wilt u dat wij u terugbellen? Gebruik hiervoor onderstaand formulier!

Aanmelden bij GGZ NHN

Alleen verwijzers (huisartsen, medisch specialisten en BIG-geregistreerde psychologen) kunnen kinderen en jeugd, volwassenen en ouderen, aanmelden bij GGZ NHN via: