Contrast
Onderstrepen

Freddy Weima de nieuwe voorzitter RvT van GGZ Noord-Holland Noord

dinsdag 13 september 2022 22:30 uur

Per 1 oktober 2022 treedt Freddy Weima (1971) aan als voorzitter van de raad van toezicht van GGZ Noord-Holland Noord. Weima volgt daarmee Thijs Pennink op, die sinds 2014 voorzitter RvT was en twee termijnen vervuld heeft.

Achtergrond Weima studeerde politicologie in Amsterdam en San Francisco en startte zijn loopbaan als beleidsadviseur op diverse ministeries. Hij zet zich al zijn hele werkzame leven in voor de publieke zaak: na zijn sporen te hebben verdiend in diverse functies in de onderwijssector is hij sinds april 2021 voorzitter van de PO-raad; de landelijke organisatie die de belangen van scholen voor basisonderwijs en speciaal onderwijs behartigt.

Beschaving
Zijn hart ligt bij de publieke sector en de zorg heeft daarbij altijd zijn interesse gehad. Zoals hij het zelf verwoordt: “het is een teken van beschaving dat je goede ggz biedt, net als onderwijs”. Hij kent dat ook uit de praktijk. Als leidinggevende en werkgever heeft hij meermalen meegemaakt dat mensen slecht in hun vel zaten en professionele zorg nodig hadden én hoe dat hen weer op de been heeft geholpen.

Werkbezoeken
Noord-Holland is bekend terrein voor Freddy Weima, want hij was ruim 7 jaar lid van de Provinciale Staten van Noord-Holland voor de PvdA. Hij ging toen regelmatig op werkbezoek en heeft zo de regio en de mensen leren kennen. Datzelfde wil hij doen bij GGZ NHN. “Ik weet dat GGZ NHN grote ambities heeft en een voorloper is op het gebied van ambulantisering en digitalisering. Daar wil ik graag meer over weten en ik ga daar graag over in gesprek met mensen uit de organisatie’.

Toekomst
Weima verwacht dat de grootste uitdaging voor de ggz de komende jaren het personeel is. Hoe ga je het probleem van een tekort aan mensen en een toenemende zorgvraag aanpakken? Hij herkent de problematiek uit het onderwijs en brengt graag zijn ervaring in.

Mentale gezondheid
Met een liefde voor zijn Friese ‘roots’ stapt Weima in zijn vrije tijd graag op de ijzers; in de zomer fietst en wandelt hij. Mentale ontspanning vindt hij ook bij het bezoeken van allerhande concerten.

 Freddy Weima voorzitter raad van toezicht

Wij helpen u graag verder

Stel uw vraag aan GGZ NHN per mail

U kunt uw vraag makkelijk per mail aan ons stellen. Vul het formulier in en uw vraag wordt zo snel als mogelijk beantwoord. 

Bent u in behandeling bij GGZ NHN, neemt u dan contact op met uw behandelteam.

Liever bellen?

Bent u in behandeling bij een ggz-team? Neem dan contact op via het secretariaat van het team.

Het algemene klantcontactcentrum van GGZ Noord-Holland-Noord is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur op telefoonnummer

088 656 50 10 

Wilt u dat wij u terugbellen? Gebruik hiervoor onderstaand formulier!

Aanmelden bij GGZ NHN

Alleen verwijzers (huisartsen, medisch specialisten en BIG-geregistreerde psychologen) kunnen kinderen en jeugd, volwassenen en ouderen, aanmelden bij GGZ NHN via: