Opname in een kliniek

U bevindt zich hier: Homepage > Cliënten > Aangemeld, en dan > Behandeling en begeleiding > Opname in een kliniek  

Opname in een kliniek

Wanneer de ernst van uw problemen dit nodig maakt, kan opname in een van de klinieken van GGZ NHN deel uitmaken van de behandeling.

Dit vindt bij voorkeur zo dicht mogelijk bij huis plaats. Tijdens de opname worden verschillende behandelingen ingezet en als het nodig is verpleging.

Opname in een kliniek beschouwen wij als een intermezzo tijdens een ambulante behandeling en duurt altijd zo kort als mogelijk en zo lang als noodzakelijk. Er bestaan verschillende vormen van opname, een vrijwillige of gedwongen opname, op open of gesloten afdelingen.


Gedwongen behandeling
In uitzonderlijke situaties, wanneer er gevaar dreigt voor u of uw omgeving en u weigert om hiervoor behandeld te worden, kan de rechter beslissen dat u gedwongen wordt behandeld. Als u een mentor of curator heeft dan beslist deze, zoveel mogelijk samen met u, over uw behandeling. Bent u gedwongen opgenomen, dan mag u de kliniek niet zonder toestemming verlaten. Dat betekent niet dat u rechteloos bent. Ook tijdens een gedwongen opname heeft u bepaalde rechten. Uw behandelaar zal u hierover informeren.