Als een ouder/verzorger psychische of verslavingsproblemen heeft, is dat ook voor jou als kind belastend. De situatie heeft ongewild invloed op jou. In de KOPP/KOV-groep krijg je handvatten om met de situatie om te gaan.
Ongeveer 1 op de 4 jongeren groeit op in een gezin met psychische of verslavingsproblemen. Als er bij jou thuis ook zulke spanningen zijn, dan heeft dat ook invloed op jou.
Misschien maak jij je zorgen, ga je thuis meer doen of voel je je machteloos of boos. Dat komt vaak voor. Het lucht op om daarover te praten. En het helpt ook om te merken dat je niet de enige bent. Daarom kun je meedoen aan de KOPP/KOV-groep. KOPP/KOV betekent: Kinderen van Ouders met Psychische Problemen/Kinderen van Ouders met Verslavingsproblemen.
Twee begeleiders van Brijder en/of GGZ NHN geven informatie over de psychische of verslavingsproblemen van je ouder(s)/ verzorger(s). De groep geeft je handvatten om met de situatie om te gaan.
Je praat met de andere jongeren in de groep over allerlei onderwerpen, zoals:
Jongeren van 16 tot 25 jaar kunnen de groep ook online volgen. Zij kunnen zichzelf opgeven via de website: www.kopstoring.nl. Er zijn dan 8 bijeenkomsten, in een gesloten chatbox. Het online-programma is hetzelfde als bij de live bijeenkomsten.
Duur |
1,5 uur per bijeenkomst |
Aantal bijeenkomsten | 8 wekelijkse bijeenkomsten, na schooltijd |
Aantal deelnemers | Er doen maximaal 8 jongeren mee |
Kosten | Meedoen is gratis, geen verwijzing nodig |
Aanmelden en meer informatie |
In West-Friesland: Lotte van der Waal, via dit formulier of via 088 65 65 010 In Noord-Kennemerland: Petra Poland, via 088 656 50 10, of via dit formulier In Kop van Noord-Holland: Petra Poland, via 088 656 50 10 of via dit formulier Je wordt niet ingeschreven bij GGZ Noord-Holland-Noord. Er starten regelmatig nieuwe cursussen gedurende het jaar. Neem voor meer informatie contact met Petra Poland (06 23 11 61 09) op of kijk in onze agenda. Voor meer informatie over KOPP en KOV zie ook www.kopstoring.nl of www.drankjewel.nl. |
GGZ Noord-Holland-Noord en Brijder Jeugd werken al jarenlang samen. We bundelen onze kennis over verslaving en psychiatrische problematiek en helpen kinderen grip te krijgen op de situatie. Medewerkers begeleiden gezamenlijk de doe- en praatgroepen. Ouders of verzorgers worden altijd goed geïnformeerd en betrokken.
U kunt uw vraag makkelijk per mail aan ons stellen. Vul het formulier in en uw vraag wordt zo snel als mogelijk beantwoord.
Bent u in behandeling bij GGZ NHN, neemt u dan contact op met uw behandelteam.
Bent u in behandeling bij een ggz-team? Neem dan contact op via het secretariaat van het team.
Het algemene klantcontactcentrum van GGZ Noord-Holland-Noord is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur op telefoonnummer
Wilt u dat wij u terugbellen? Gebruik hiervoor onderstaand formulier!
Alleen verwijzers (huisartsen, medisch specialisten en BIG-geregistreerde psychologen) kunnen kinderen en jeugd, volwassenen en ouderen, aanmelden bij GGZ NHN via: