Hoe regel ik hulp?

U bevindt zich hier: Homepage > Cliënten > Hoe regel ik hulp?  

Hoe regel ik hulp?

Heeft u psychische hulp nodig? Maak eerst een afspraak met uw huisarts en bespreek uw klachten. De huisarts kan u aanmelden bij GGZ NHN.

Huisarts

De huisarts is uw eerste aanspreekpunt voor gezondheidsproblemen, ook voor problemen van psychische aard. Deze helpt u eerst zelf en kan daarbij gebruik maken van een GGZ praktijkondersteuner (POH). Wanneer uw psychische problemen meer aandacht nodig hebben kan de huisarts u doorverwijzen naar een specialist in de Basis GGZ of Specialistische GGZ.

Voor behandeling heeft u altijd een verwijzing nodig, ook om in aanmerking te komen voor vergoeding van uw zorgverzekeraar. In de verwijsbrief van uw huisarts staat onder andere informatie over uw klachten en een vermoeden van een diagnose. Wanneer de verwijzing naar GGZ NHN heeft plaatsgevonden nodigen wij u uit voor het eerste gesprek (de intake).

GGZ Noord-Holland-Noord

GGZ Noord-Holland-Noord biedt specialistische behandeling en ondersteuning aan kinderen, volwassenen en ouderen bij psychische problemen en stoornissen.

De eerste stap is vaak de moeilijkste. Die heeft u gezet door hulp te zoeken en advies te vragen. Onze hulpverleners helpen u inzicht te krijgen in uw problemen en zoeken samen met u naar een oplossing. Onze hulp is zo kort als mogelijk, maar duurt zo lang als nodig. Behandeling is waar mogelijk in uw eigen omgeving, op één van onze locaties of online, via opname in een kliniek of als begeleiding bij zelfstandig wonen.

Al onze inspanningen zijn er op gericht om uw gezondheid te verbeteren en u zo goed mogelijk bij te staan in uw herstelproces. U bent bij ons in goede handen en staat er niet alleen voor!

Welke soorten behandeling kunt u bij ons verwachten?


Meer informatie over: geestelijke gezondheidszorg dichterbij huis