Inspiratiesessie Specialisten Samen In de Wijk – SSIW

Tijdens de inspiratiesessie geven we een toelichting op SSIW en bieden we gelegenheid verschillende thema’s te verdiepen.

Bent u geïnteresseerd in innovaties in de geestelijke gezondheidszorg en nieuwsgierig naar ontwikkelingen bij andere ggz-organisaties? Wilt u als directeur, manager, beleidsadviseur, projectleider ter inspiratie voor uw eigen veranderprocessen meedoen aan een gevarieerd werkbezoek samen met uw collega’s en andere innovators? Dat kan!

De FIT-academy organiseert inspiratiesessies over Specialisten Samen In de Wijk, een nieuwe ontwikkeling bij GGZ Noord-Holland-Noord, waarbij de expertise van specialistische centra en F-ACT wordt samengevoegd in nieuwe GGZ-teams in de wijk. Alle cliënten kunnen profiteren van een omvattend en specialistisch aanbod, flexibel en integraal georganiseerd. F-ACT zoals F-ACT bedoeld is.

Specialisten Samen In de Wijk sluit aan op de doelstellingen van het Actieplatform Herstel voor Iedereen: een derde meer herstel voor mensen met ernstige psychische aandoeningen. Het gaat daarbij om persoonlijk en maatschappelijk herstel, symptomatisch en functioneel herstel, met inzet van ervaringsdeskundigen, specialisten, IPS-begeleiders en F-ACT-experts. SSIW is wijkgericht, zichtbaar en makkelijk bereikbaar voor cliënten en samenwerkingspartners in en buiten de GGZ.

Tijdens de inspiratiesessie geven we een toelichting op SSIW en bieden we gelegenheid verschillende thema’s te verdiepen. Ervaringsdeskundigen worden uitgenodigd deel te nemen aan de discussie. Wij willen ook graag van u leren en zullen u vragen een presentatie te geven over nieuwe ontwikkelingen in uw organisatie.

Onderdelen uit het programma inspiratiesessie Specialisten Samen In de Wijk zijn:

 • Herstel voor iedereen: uitgangspunten
 • Film en toelichting over SSIW
 • Nieuwe inzet van ervaringsdeskundigheid
 • Betrokkenheid van resourcegroepen
 • Samenwerking met externe samenwerkingspartners
 • Ontwikkelingen in uw organisatie
 • Inzet van expertnetwerken
 • Samenhang met IHT en de SEPH
 • Dialoog en discussie: versterken persoonlijk en maatschappelijk herstel
 • Dialoog en discussie: Flexibilisering van de zorg en integrale zorg
 • Dialoog en discussie: Versterken van symptomatisch herstel
 • Slotdiscussie: succesvol veranderen en implementeren
 • Capita selecta (rondleiding, verhalenkamer, debat, themaverdieping, et cetera)

Er is alle ruimte voor vragen en discussie en het programma kan op uw wensen worden afgestemd, inhoudelijk en qua lengte.

Praktische informatie

De kosten voor deze inspiratiesessies zijn € 97,- per persoon met een minimum van 6 personen. De inspiratiesessies vinden plaats in Heiloo.

Heeft u interesse dan nodigen wij u van harte uit om contact op te nemen. Het is mogelijk om met uw team te komen. U kunt ook deelnemen aan een open inspiratiesessie waarbij u vakgenoten ontmoet en met elkaar kunt discussiëren en informatie uitwisselen.

Contactgegevens FIT-academy

Stel uw vraag aan de FIT-academy per mail

Wilt u een vraag aan ons stellen of een email naar ons sturen? Maak dan gebruik van dit formulier.

Telefoonnummer

Het secretariaat is iedere werkdag telefonisch bereikbaar. 

+31 610116905

Bezoekadres & postadres

Bezoekadres
Oude Hoeverweg 10
1816 BT Alkmaar

Postadres
Postbus 18
1850 BA Heiloo