Voor ouders

Ieder kind heeft wel eens problemen. Meestal helpt praten. Soms zit een kind zo in de knoop dat hij er zelf niet meer uitkomt. U merkt dat uw kind anders denkt, of doet, of niet snapt waarom zijn omgeving zo op hem reageert. Als u voelt dat u uw kind hiermee niet genoeg kunt helpen, schakel dan professionele hulp in.

Ik maak me zorgen

Maakt u zich zorgen over het gedrag van uw kind? Is hij of zijn lange tijd somber of angstig, of overal boos en snel agressief? Overdreven bezig met zijn gewicht of veel alleen, zonder vrienden en erg eenzaam op school? Het kan zijn dat het gedrag van uw kind veroorzaakt wordt door psychiatrische problemen.

Hulp voor mijn kind

Kinder- en jeugdpsychiatrie is een medische wetenschap die de ontwikkeling van jonge hersenen bestudeert, hoe psychische stoornissen ontstaan en hoe ze behandeld kunnen worden. Met deze kennis kunnen wij kinderen die problemen hebben in de manier waarop ze denken, doen of voelen, heel goed helpen.

Psychiatrische problemen bij kinderen

Bij kinderen en jongeren komen een aantal psychiatrische problemen vaak voor. Denk aan ADHD, depressie of eetproblemen. We hebben de problemen voor u op een rij gezet. De kans is groot dat het probleem van uw kind hierbij zit. Als u denkt dat uw kind een psychiatrisch probleem heeft, kunt u contact opnemen met uw huisarts of het wijkteam. Zij verwijzen u naar GGZ Noord-Holland-Noord door.

Wij helpen u graag verder

Stel uw vraag aan GGZ NHN per mail

U kunt uw vraag makkelijk per mail aan ons stellen. Vul het formulier in en uw vraag wordt zo snel als mogelijk beantwoord. 

Bent u in behandeling bij GGZ NHN, neemt u dan contact op met uw behandelteam.

Liever bellen?

Bent u in behandeling bij een ggz-team? Neem dan contact op via het secretariaat van het team.

Het algemene klantcontactcentrum van GGZ Noord-Holland-Noord is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur op telefoonnummer

088 65 65 010 

Wilt u dat wij u terugbellen? Gebruik hiervoor onderstaand formulier!

Aanmelden bij GGZ NHN

Alleen verwijzers (huisartsen, medisch specialisten en BIG-geregistreerde psychologen) kunnen kinderen en jeugd, volwassenen en ouderen, aanmelden bij GGZ NHN via: