Evita

Evita: “Ik had een reden om harder te vechten”

Evita, 32 jaar, verzorgt twee dagen per week met veel plezier de koffie en thee bij Maatwerk. Een plek waar zij veel steun vond na haar depressie en eetverslaving.

“Op mijn 17e ging ik al op mijzelf wonen. Ik was zwaar depressief en niet in staat gezonde keuzes te maken. Omdat ik geen sociale controle had van buitenaf, kon ik in de supermarkt kopen wat ik wilde. Ik viel als een blok voor de verleiding van suiker- en snoepgoed. Zo raakte ik eetverslaafd. De kilo’s vlogen eraan. Een jaar later woog ik al 100 kilo. Ik schrok hiervan, maar omdat ik mijn troost uit eten haalde, bleef ik toch doorgaan.

Op mijn 21e woog ik 160 kilo. Mijn huisarts zei: ‘Óf je gaat nu afvallen, óf je gaat hiermee door en haalt de 30 jaar niet’. Diep in mijn hart wilde ik graag afvallen, maar ik had weinig steun in deze periode en het kostte mij de grootste moeite om het alleen te doen. Ik probeerde van alles: het keto-dieet, dieetpillen, shakes… Maar dit werkte niet goed voor mij en ik kreeg er ook lichamelijke klachten van.

Toen ik mijn huidige man leerde kennen, veranderde er iets. Hij gaf mij veel steun en motivatie om gezond bezig te blijven. Ook had ik nu een reden harder te vechten: ik wilde tenslotte oud worden met hem. Uiteindelijk vond ik de oplossing: een suikervrij dieet. Ik ben inmiddels 60 kilo afgevallen en heb sinds mijn 21e geen depressieklachten meer. Hier ben ik ongelofelijk trots op.

Naast dat mijn man een grote steun is in deze strijd, betekent ook Maatwerk veel voor mij. Ik kwam bij Maatwerk door mijn begeleidster Esther. Zij stelde me voor om als servicekracht bij Maatwerk te gaan werken. Eerst twijfelde ik, maar na een dag meelopen was ik overtuigd. Nu schenk ik 2 dagen per week koffie. Ik vind het geweldig om te doen! Ik vind het fijn om voor anderen te zorgen, en het is heerlijk om meer onder de mensen te zijn.

Ik voel mij erg gesteund door mijn Maatwerk-collega’s. Zij tonen interesse in mijn afvalproces en houden rekening met mijn dieetwensen. We steunen elkaar. Ik ben altijd gerespecteerd en welkom geweest, ongeacht welk gewicht ik had.

Vasthouden aan mijn gezonde leefstijl is mijn doel. En dankzij de steun van mijn lieve man en mijn collega’s van Maatwerk heb ik er vertrouwen in dat dit gaat lukken!”

Card image cap

Wij helpen u graag verder

Stel uw vraag aan GGZ NHN per mail

U kunt uw vraag makkelijk per mail aan ons stellen. Vul het formulier in en uw vraag wordt zo snel als mogelijk beantwoord. 

Bent u in behandeling bij GGZ NHN, neemt u dan contact op met uw behandelteam.

Liever bellen?

Bent u in behandeling bij een ggz-team? Neem dan contact op via het secretariaat van het team.

Het algemene klantcontactcentrum van GGZ Noord-Holland-Noord is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur op telefoonnummer

088 65 65 010 

Wilt u dat wij u terugbellen? Gebruik hiervoor onderstaand formulier!

Aanmelden bij GGZ NHN

Alleen verwijzers (huisartsen, medisch specialisten en BIG-geregistreerde psychologen) kunnen kinderen en jeugd, volwassenen en ouderen, aanmelden bij GGZ NHN via: