Contrast
Onderstrepen

Wens voor een hulphond

Fred Brandehof is de eerste indiener van een wens bij het wensenfonds. Hij wil graag een hulphond, die hem kan helpen bij zijn angsten. Het wensenfonds steunt Fred met een bijdrage, want een hulphond kan veel voor Fred betekenen.

Fred: “Een hulphond is er altijd. Hij kan me wakker maken als ik een nachtmerrie heb en voorkomen dat ik zo diep in de nachtmerrie raak, dat ik wakker word met angsten. En hij kan ook het licht voor me aandoen. Maar dat is niet het enige, het zou me op heel veel vlakken helpen. Paniekaanvallen voel ik bijvoorbeeld niet aankomen, maar een hulphond wel. Het schijnt dat honden dat kunnen ruiken. Het voordeel is dat ik dan eerder kan handelen: hij geeft aan dat ik uit de situatie moet gaan voordat ik de paniekaanval krijg. Dat voorkomt vervelende situaties. Het is me wel eens overkomen dat ik in de supermarkt zo in paniek raakte dat ik niet meer in staat was om mijn karretje achter te laten en weg te lopen.

Ik ben snel overprikkeld door contact met mensen. Als ik met de hulphond zou zijn, dan kan ik mijn aandacht op de hond richten, wat maakt dat ik minder snel overprikkeld ben. De fysieke aanwezigheid van een hond helpt ook. Hij kan bijvoorbeeld bij me op schoot komen liggen en zijn gewicht geeft dan een gevoel van veiligheid.

Ervaring met honden heb ik al jaren. Twee jaar geleden is mijn 14-jarige maatje overleden. Die gaf me ook structuur en samen gingen we naar buiten. Maar een gewone hond mag geen supermarkt of openbaar vervoer binnen. En na zijn rondje wil hij het liefst naar huis, terwijl ik er graag op uit trek! Ik krijg heel veel energie van het idee dat een hulphond mijn verder kan helpen. Als ik het benodigde bedrag bij elkaar heb gespaard en een pup heb gevonden, start een periode van 2 jaar trainen, samen met een hondentrainer. Vervolgens kan ik jaren plezier van en met hem hebben. Mijn droom is om samen met mijn hond op vakantie te gaan.”

Heeft u ook een wens? Op de pagina Willibrordus wensenfonds GGZ NHN leest u meer informatie en de voorwaarden.

Hulphond Willibrordus Wensenfonds

Wij helpen u graag verder

Stel uw vraag aan GGZ NHN per mail

U kunt uw vraag makkelijk per mail aan ons stellen. Vul het formulier in en uw vraag wordt zo snel als mogelijk beantwoord. 

Bent u in behandeling bij GGZ NHN, neemt u dan contact op met uw behandelteam.

Liever bellen?

Bent u in behandeling bij een ggz-team? Neem dan contact op via het secretariaat van het team.

Het algemene klantcontactcentrum van GGZ Noord-Holland-Noord is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur op telefoonnummer

088 656 50 10 

Wilt u dat wij u terugbellen? Gebruik hiervoor onderstaand formulier!

Aanmelden bij GGZ NHN

Alleen verwijzers (huisartsen, medisch specialisten en BIG-geregistreerde psychologen) kunnen kinderen en jeugd, volwassenen en ouderen, aanmelden bij GGZ NHN via: