Contrast
Onderstrepen

LBJ Alkmaar

LBJ staat voor langdurige behandeling jongeren. Dit is een afdeling die langdurige intensieve zorg biedt aan jongeren tussen de 12 en 21 jaar met psychiatrische problemen die niet meer thuis kunnen wonen.

De LBJ bestaat uit twee groepen, het Anker en de Zekering. Doel van de behandeling is te komen tot maximale zelfstandigheid en zelfontplooiing binnen de eigen mogelijkheden. Elke zes maanden evalueren wij de voorgaande periode en stellen we (nieuwe) doelen vast om mee aan de slag te gaan. Tijdens je verblijf op de LBJ worden jongeren begeleid door groepsleiders. Zij zorgen ervoor dat de jongeren gedurende de dag:

  • voldoende uitgedaagd worden om zich positief te ontwikkelen
  • aan alle dagtaken toekomen die er samen gepland zijn

Tijdens het verblijf op de LBJ wordt ernaar gestreefd dat jongeren onderwijs volgen. Ook kan er gekeken worden naar vormen van dagbesteding. Zo zijn er jongeren die bijvoorbeeld werken op een zorgboerderij.

Plan route

LBJ Alkmaar

Kees Boekestraat 5

1817 EZ Alkmaar

072 535 76 37

Secr.JeugdenGezinAlkmaarLBJ@ggz-nhn.nl

Jeugd en gezin

Naar alle locaties

Wij helpen u graag verder

Stel uw vraag aan GGZ NHN per mail

U kunt uw vraag makkelijk per mail aan ons stellen. Vul het formulier in en uw vraag wordt zo snel als mogelijk beantwoord. 

Bent u in behandeling bij GGZ NHN, neemt u dan contact op met uw behandelteam.

Liever bellen?

Bent u in behandeling bij een ggz-team? Neem dan contact op via het secretariaat van het team.

Het algemene klantcontactcentrum van GGZ Noord-Holland-Noord is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur op telefoonnummer

088 656 50 10 

Wilt u dat wij u terugbellen? Gebruik hiervoor onderstaand formulier!

Aanmelden bij GGZ NHN

Alleen verwijzers (huisartsen, medisch specialisten en BIG-geregistreerde psychologen) kunnen kinderen en jeugd, volwassenen en ouderen, aanmelden bij GGZ NHN via: