Contrast
Onderstrepen

Forensische kliniek De Hooge Venne

De Hooge Venne is één van de opnameklinieken van de forensische psychiatrie. Deze kliniek heeft gesloten en open afdelingen.

Voor wie?

Voor opname in de kliniek moet er sprake zijn van een strafrechtelijke titel. De behandeling tijdens uw opname is afgestemd op uw delictgedrag en de onderliggende psychiatrische problemen. Ook is er hulp beschikbaar bij verslavingsproblematiek.

Het doel van de gehele behandeling is om u te helpen beter te functioneren en herhaling te voorkomen. Ook krijgt u woonvaardigheden aangeleerd om zo goed mogelijk te kunnen resocialiseren.

Welke zorg?

Uw behandeling en de ondersteuning die u kijgt bij uw resocialisatieproces kan bestaan uit therapie (zowel individuele als groepstherapie), medicatie, gesprekken met uw persoonlijk begeleider, activiteitenbegeleiding, sport, hulp bij financiën, hulp bij huisvesting en arbeidsreïntegratie.

Hoe verloopt de aanmelding?

Cliënten kunnen worden opgenomen vanuit gevangenissen, Penitentiair Psychiatrische Centra, TBS klinieken, Forensisch Psychiatrische Klinieken (FPK's), maar ook vanuit huis.

Aangemeld en dan?

De aanmeldingen komen bij de opnamecoördinator van de forensische psychiatrie binnen en worden besproken in een aanmeld- en intake-overleg. Daar wordt ook besloten op welke van de drie klinieken u het beste behandeld kunt worden. Bij sommige aanmeldingen vindt voor opname eerst met u een intakegesprek plaats. Als er sprake is van toezicht van de reclassering, dan wordt er een driepartijenovereenkomst opgesteld. Hierin worden alle rechten en plichten van alle partijen vastgelegd.

Waar verblijft u?

De kliniek heeft 3 gesloten afdelingen en 1 open afdeling. Per afdeling kunnen er negen cliënten worden opgenomen. U heeft een eigen slaapkamer met eigen douche en toilet. De afdeling bestaat uit een keuken, huiskamer met televisie en een computer, rookkamer en een tuin. Op iedere afdeling wordt er een of meerdere keren per week zelf gekookt.
In een gemeenschappelijke ruimte in het gebouw staat een tafeltennistafel en poolbiljart. Daarnaast is er een kleine fitness- en psychomotorische therapieruimte, een creatieve ruimte en een binnentuin met voetbal/basketbalveldje.

Welke vrijheden heeft u?

De vrijheden van cliënten wordt bepaald door het behandelteam en kan variëren van beperkte vrijheden tot onbegeleid verlof.

Wat zijn de bezoektijden?

Bezoek kunt u in overleg in principe iedere dag ontvangen, 's avonds en in het weekend. De bezoektijden zijn:
Maandag t/m vrijdag 19.00 uur - 21.00 uur
Weekend en feestdagen 10.00 uur - 11.30 uur, 14.00 uur - 16.00 uur en 19.00 uur - 21.00 uur

Het team

Het behandelteam bestaat uit artsen, psychologen, forensisch psychiatrische werkers, psychomotorisch therapeut, verpleegkundig specialisten, activiteitenbegeleiders, maatschappelijk werkers en ervaringsdeskundigen. U krijgt een persoonlijk begeleider en een coördinerend behandelaar.

Afspraken over de behandeling worden in overleg met u gemaakt en vastgelegd in een behandelplan. Elke drie maanden wordt het resultaat van de behandeling met u geëvalueerd. Twee keer per week wordt de dagelijkse voortgang tijdens het ochtendrapport besproken.

Routebeschrijving naar De Hooge Venne 2 in Heiloo

Openbaarvervoer

Vanaf de NS-stations Alkmaar of Castricum neemt u buslijn 167 of 168. U stapt uit op de Kennemerstraatweg, halte Stationsweg. Deze halte is vlakbij de hoofdingang van het terrein van GGZ Noord-Holland-Noord, locatie Heiloo. Op het terrein van GGZ Noord-Holland-Noord zijn bewegwijzeringborden geplaatst.
Vanaf NS-station Heiloo is het via de Stationsweg ongeveer 10 minuten lopen.

Eigen vervoer

Komend vanuit de richting Amsterdam

U gaat via de A9 richting Haarlem/Alkmaar. U neemt de afslag Krommenie/Uitgeest/Castricum. Beneden bij de stoplichten slaat u rechtsaf. Bij de volgende stoplichten gaat u rechtdoor. U rijdt steeds rechtdoor. Bij huisnummer 460, bij de stoplichten rechtsaf, de Kanaalweg. Na circa 600 meter kunt u rechtsaf het terrein van GGZ Noord-Holland-Noord op rijden. Op het terrein van GGZ Noord-Holland-Noord zijn bewegwijzeringborden geplaatst.

Komend vanuit de richting Den Helder/Alkmaar

U neemt de N9 richting Alkmaar. Deze weg blijft u volgen tot u op de randweg van Alkmaar komt. Vervolgens neemt u de afslag Heiloo. U rijdt dan op de Kennemerstraatweg. Bij huisnummer 207, bij stoplichten direct linksaf slaan, de Kanaalweg. Op het terrein van GGZ Noord-Holland-Noord zijn bewegwijzeringborden geplaatst.

Plan route

Forensische kliniek De Hooge Venne

De Hooge Venne 2

1851VM Heiloo

072 531 23 20

Naar alle locaties
Card image cap

Wij helpen u graag verder

Stel uw vraag aan GGZ NHN per mail

U kunt uw vraag makkelijk per mail aan ons stellen. Vul het formulier in en uw vraag wordt zo snel als mogelijk beantwoord. 

Bent u in behandeling bij GGZ NHN, neemt u dan contact op met uw behandelteam.

Liever bellen?

Bent u in behandeling bij een ggz-team? Neem dan contact op via het secretariaat van het team.

Het algemene klantcontactcentrum van GGZ Noord-Holland-Noord is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur op telefoonnummer

088 656 50 10 

Wilt u dat wij u terugbellen? Gebruik hiervoor onderstaand formulier!

Aanmelden bij GGZ NHN

Alleen verwijzers (huisartsen, medisch specialisten en BIG-geregistreerde psychologen) kunnen kinderen en jeugd, volwassenen en ouderen, aanmelden bij GGZ NHN via: