Bezoek van studenten Politie Academie

woensdag 22 september 2021 11:00 uur
Card image cap

Achttien studenten van de Politie Academie bezochten op dinsdag 21 september GGZ Noord-Holland-Noord. Zij hadden ingetekend op de module Samenwerking tussen politie en GGZ. Om hen een goede indruk te geven werden ze ontvangen in de Verhalenkamer, waar de geschiedenis van GGZ NHN in een beeldende tijdlijn uitgeschreven staat.

"De inzichten die ik vandaag heb opgedaan ga ik proberen mee te nemen tijdens mijn werkzaamheden als agent"

Het programma bestond uit een kennismaking met drie ervaringsdeskundigen van de Herstelacademie en presentaties van Alette Ruiter (teamleider crisisdienst) en Cynthia Hoffman (teamleider FOR-act-teams).

De uitleg over de werkwijze van GGZ NHN was een waardevolle aanvulling op de kennis van de studenten. De studenten kregen alle ruimte om vragen te stellen en dat leverde interessante inzichten op. Goed om zo de studenten te leren kennen en hen kennis hebben kunnen laten maken met de wereld van de psychiatrie en de werkwijze van GGZ NHN. Uit alle verhalen bleek dat politie en ggz-medewerkers elkaar vaak tegenkomen, waarbij de politie de situatie benadert vanuit veiligheid en de ggz-medewerker vanuit zorg. Kennis van elkaars wereld vergroot de kans op een goede samenwerking.

De ochtend werd afgesloten met bezoeken in kleine groepjes aan verschillende klinieken en woonvoorzieningen, zoals de Kapelbuurt en Egelenborgh.