ADHD

U bevindt zich hier: Homepage > Cliënten > Psychische stoornissen > ADHD  

ADHD

Mensen met ADHD hebben levenslang problemen met de aandacht of concentratie, of ze zijn hyperactief en impulsief, of er is een combinatie van beide.

Rondrennen, je aandacht ergens niet bij kunnen houden, niet luisteren: het hoort bij kinderen. Maar ook volwassenen kunnen zich soms moeilijk concentreren, maken slordigheidsfouten of zitten onrustig te schuiven op hun stoel tijdens een vergadering.

Bij sommige kinderen en volwassenen overheerst het gebrek aan concentratie en rust. Ze hebben moeite het dagelijks leven te organiseren en te plannen. Schoolprestaties en werk lijden hier ernstig onder. Ze ondervinden ook problemen in contacten met leeftijdgenoten en zijn thuis moeilijk hanteerbaar. Zulke kinderen en volwassenen lijden aan aandachtstekort-hyperactiviteitstoornis, vaak afgekort tot ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder, ook wel vertaald met ‘alle dagen heel druk’).

Bron: Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie - Copyright 2015 – www.nvvp.net

Wilt u meer weten over ADHD?

Dan kunt u terecht op de website van de Nederlandse vereniging voor psychiatrie. Hier leest u meer informatie over ADHD: oorzaken, symptomen, behandeling, tips etc.