ADHD

U bevindt zich hier: Homepage > Cliënten > Psychische stoornissen > ADHD  

ADHD

Mensen met ADHD hebben levenslang problemen met de aandacht of concentratie, of ze zijn hyperactief en impulsief, of er is een combinatie van beide.

Mensen met ADHD hebben levenslang problemen met de aandacht of concentratie, of ze zijn hyperactief en impulsief, of er is een combinatie van beide. Mensen met ADD zijn dromerig en hebben ook moeite met concentreren.

Dat ADHD of ADD bij kinderen kan voorkomen is wel redelijk bekend, maar ook volwassenen kunnen hier nog steeds last van hebben. Soms is het als kind niet gezien en hebben ze hun leven lang hinder ondervonden van de klachten die bij ADHD of ADD horen, waardoor bij studie, werk of relatie extra moeilijkheden kunnen ontstaan. Hierdoor ontstaan dan soms weer andere klachten zoals depressie, verslaving of angstklachten. Daarom is het belangrijk de klachten te benoemen als je er last van hebt en te leren er beter mee om te gaan. Bij GGZ-NHN hebben we zowel voor kinderen als volwassen behandeling voor ADHD en ADD. Dit kan zijn met medicatie of met groepsbehandeling om er beter mee om te gaan.

Wilt u meer weten over ADHD?

Dan kunt u terecht op de deze website. Hier leest u meer informatie over ADHD: oorzaken, symptomen, behandeling, tips etc.