Energiek en vitaal met Klaar voor de Start?!

U bevindt zich hier: Homepage > Nieuws > Nieuws > Energiek en vitaal met Klaar voor de Start?!  

Energiek en vitaal met Klaar voor de Start?!

25 / 02 / 2016

Voor mensen die zich energieker en meer ontspannen willen voelen, organiseren GGZ Noord-Holland-Noord, Amici Zorgt, Vicino NHN, atletiekvereniging Hera en Sportservice Heerhugowaard de cursus 'Klaar voor de Start?!'.

Dit is een laagdrempelige 12-weekse cursus die gezondheidsvoorlichting combineert met wandelen en/of hardlopen. Deze cursus start meerdere keren per jaar en wordt gehouden bij atletiekvereniging Hera. 

Wandelen en hardlopen hebben een gunstig effect op de aanmaak van hersenstoffen als endorfine en serotonine. Hierdoor neemt de stresstolerantie toe en kunt u zich beter ontspannen. Door wandelen en hardlopen wordt niet alleen het hart- en vaatstelsel versterkt, maar ook brengt het gedachten tot rust. Met fitheid en opgewektheid tot gevolg. De combinatie met gezondheidsvoorlichting is een zeer effectieve manier om depressieve gevoelens te verminderen of te werken aan herstel na burn-out.

Kortom, de cursus heeft een positieve invloed op o.a.:
• Sombere gevoelens
• Herstel van een burn-out
• Angstklachten
• Slaap
• Zelfvertrouwen en assertiviteit
• Conditie
• Gezondheid

12-weekse cursus
De cursus wordt gegeven bij de atletiekvereniging Hera, De Vork 1 te Heerhugowaard. De bijeenkomsten vinden plaats op woensdagavond van 19.00-21.00 uur (bijeenkomst 9 t/m 12 van 20.00-21.00 uur). Tijdens het eerste uur wordt gezondheidsvoorlichting gegeven aan de hand van (mede door u gewenste) thema’s. In het tweede uur kunt u kiezen uit wandelen of hardlopen. Iedere deelnemer krijgt hierbij persoonlijke aandacht. De cursus wordt gegeven door een psycholoog en wandel-/hardlooptrainers.

In principe kan iedereen van 18 jaar en ouder meedoen met ‘Klaar voor de Start?!’. Het wandelen of hardlopen is op maat en gaat vooral om het ervaren van plezier in bewegen. Door financiering van ZonMw is de eigen bijdrage voor deze cursus gereduceerd tot € 27,--.

Meer informatie over de cursus, waaronder de startdatum van de eerstvolgende cursus, kan verkregen worden bij Linda Schouten van Sportservice Heerhugowaard, bel 072-5763880 of e-mail lschouten@sportserviceheerhugowaard.nl

Bekijk hier een filmpje over 'Klaar voor de Start?!'