Wachttijden Amici

De wachttijden van Amici vindt u op de algemene wachttijdenpagina van GGZ Noord-Holland-Noord.

Na ontvangst van uw aanmelding bij Amici, nemen wij contact met u op voor het plannen van een screeningsgesprek. Een van onze behandelaren neemt in deze telefonische afspraak met u uw hulpvraag door en bespreekt de verschillende mogelijkheden van behandeling bij Amici. Daarna plant het secretariaat samen met u een intakegesprek en aansluitend een 5/6-tal behandel- en/of diagnostiek afspraken bij dezelfde behandelaar.

Voor aanmelding en behandeling bij Amici heeft u een verwijsbrief nodig van uw huisarts. Dit is noodzakelijk voor de zorgverzekeraar om uw behandeling te vergoeden.

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact met ons opnemen of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de 'treeknormen').

Behandelwachttijd (aantal weken intake tot start behandeling)

Er is geen behandelwachttijd. Direct na de intake start de behandeling. Bij het plannen van een intakegesprek worden direct aansluitend 5/6 behandelafspraken met u gepland.

Meer weten?

Wij helpen u graag verder

Stel uw vraag aan GGZ NHN per mail

U kunt uw vraag makkelijk per mail aan ons stellen. Vul het formulier in en uw vraag wordt zo snel als mogelijk beantwoord. 

Bent u in behandeling bij GGZ NHN, neemt u dan contact op met uw behandelteam.

Liever bellen?

Bent u in behandeling bij een ggz-team? Neem dan contact op via het secretariaat van het team.

Het algemene klantcontactcentrum van GGZ Noord-Holland-Noord is bereikbaar van ma t/m vrij van 08.30 tot 17.00 uur op telefoonnummer

088 65 65 010 

Wilt u dat wij u terugbellen? Gebruik hiervoor onderstaand formulier!

Aanmelden bij GGZ NHN

Alleen verwijzers (huisartsen, medisch specialisten en BIG-geregistreerde psychologen) kunnen kinderen en jeugd, volwassenen en ouderen, aanmelden bij GGZ NHN via:

  • het Huisartsen Informatie Systeem (HIS)
  • Zorgdomein
  • telefonisch via aanmeldpunten GGZ NHN