Vierjarige opleiding tot verpleegkundige niveau 4

Bij GGZ NHN kun je in een vierjarig traject opgeleid worden tot verpleegkundige.

Wat houd de opleiding tot verpleegkundige in?

De eerste vijf maanden van de opleiding is de beroepsvoorbereidende periode (BVP). Hierin ga je hoofzakelijk naar school en bereid jij je voor op het werken en leren in de praktijk. Na deze periode start de beroepspraktijkvorming (BPV) waarin je werken en leren combineert. In drie leerperiodes werk je op verschillende afdelingen, zodat je ervaring opdoet met verschillende doelgroepen. Deze afdelingen zijn binnen de ouderenzorg, langdurende zorg en acute zorg. 

Eén dag per week heb je cursorisch onderwijs. Voor het onderwijs is GGZ NHN aangesloten bij de Academie voor Psychiatrie in Amsterdam. Tijdens het praktijkdeel van de opleiding worden leerlingverpleegkundigen begeleid door werkbegeleiders op de afdeling en een praktijkopleider.

Opleidingsplek

De verpleegkundige opleiding bij GGZ NHN start eenmaal per jaar in september. De werkleerplaatsen zijn verspreid over alle locaties van GGZ NHN. Zodra er opleidingsplaatsen beschikbaar zijn, staat dit vermeld op de vacaturepagina.

Toelating

Om toegelaten te worden tot de opleiding is minimaal een vooropleiding vmbo-tl of hoger vereist.

Zij-instromers

Ben je werkzaam in een andere sector en overweeg je een overstap te maken naar de zorg? Dan is dit traject zeer geschikt voor zij-instromers.

Verpleegkundige in 2,5 jaar

Heb je al een opleiding tot verzorgende IG of SPW4 afgerond? Dan kun je via GGZ NHN ook een verkorte opleiding tot verpleegkundige volgen.

Vragen over de opleiding tot (sociaal-psychiatrisch) verpleegkundige?

Ben je geïnteresseerd in een opleiding en wil je meer informatie? Neem dan contact op met Hendrik Pietersen, coördinator initiële opleiding Verpleegkunde: h.pietersen@ggz-nhn.nl.

Vragen over werken bij GGZ NHN?

Vraag het onze recruiters

Heb je een vraag over een van onze vacatures of staat er momenteel geen interessante vacature voor jou tussen, maar heb je wel interesse om bij GGZ NHN te werken? Bel, mail of whatsapp met een van onze recruiters:

Charis Nieuwenhuis 
tel: 06 33 05 23 25 of mail
Sebastiaan van Bruggen
tel: 06 30 66 23 42 of mail

Of vul onderstaand contactformulier in. 

P&O Servicedesk

Heb je een vraag over je sollicitatie of over de sollicitatieprocedure, neem contact op met onze P&O Servicedesk op:

Telefoonnummer
072 531 27 77

Leuke vacature gezien en heb je er inhoudelijk vragen over? Je kunt de contactpersoon die genoemd staat in de vacature altijd bellen!