Het verhaal van Marcel (psychiater en geneesheer directeur)

Als ik Marcel Monden (psychiater en geneesheer directeur) aan de lijn heb, heeft hij net gesproken met een huisarts. “Het is stil in zijn huisartsenpraktijk”, vertelt Marcel. “Mensen blijven binnen uit vrees besmet te raken met het coronavirus. Zelfs het contact met de huisarts staat op een laag pitje”. Hierdoor worden er ook bijna geen nieuwe cliënten bij Marcel en zijn collega’s aangemeld. “Het is een vreemde tijd”.

Drukke dagen

“Iedere dag staat er een crisisteam van 2 à 3 personen op de ambulante locaties van GGZ NHN klaar. Voor het geval dát… Normaliter is de bezetting 15 man, maar nu werkt iedereen vanuit huis en maakt gebruik van beeldbellen. Uiteraard is er overlegd met de teamleden of ze beschikbaar kunnen en willen zijn. Want in deze functie kun je opgeroepen worden om iemand te bezoeken die misschien corona heeft. De eerste vraag die we stellen als een huisbezoek nodig is, is of iemand niet ziek is.” Marcel vult aan: “Ik heb aangegeven dat ik niet beschikbaar ben om deze diensten te draaien. Mijn vrouw is kwetsbaar en ik wil er alles aan doen om te voorkomen dat ik haar besmet”.

Digiater

Ervaring met online werken was er al in het team van geneesheer directeuren. Collega Andreas Lamerz verblijft al 3 maanden in Zuid-Afrika en werkt daar alleen maar via de computer. “Door Andreas was ik al een beetje gewend om te vergaderen met een laptop op tafel”, vertelt Marcel. “Hij belde altijd al in. Nu starten we het dagelijkste CT-bord-overleg allemaal met beeldbellen. Dankzij deze techniek kan de zorg voor cliënten gewoon doorgaan. Ik gebruik het ook in mijn individuele contacten. Ik heb nog nooit zo’n steile leercurve gehad als in deze 3 weken.”

Gissen

Wat de oorzaak is van het verminderde aantal GGZ-verwijzingen door huisartsen blijft speculeren. Het kan zijn dat mensen met angsten of depressiviteit daar minder last van hebben omdat ze door de corona-maatregelen niet meer alleen thuis zijn. Toch moeten er ook gezinnen zijn waar de spanning oploopt. Is het mogelijk om iets over de toekomst te zeggen? Marcel is voorzichtig: “In deze onzekere tijd kun je hier nauwelijks uitspraken over doen. Het zou heel goed kunnen dat we over een paar weken weer veel aanmeldingen krijgen. De impact van de coronacrisis is nog niet te overzien. ”

Vragen over werken bij GGZ NHN?

Vraag het onze wervingsspecialist

Heb je een vraag met betrekking tot de vacatures voor psychiater, GZ-psycholoog, klinisch psycholoog, psychotherapeut, arts, verpleegkundig specialist, spv of verpleegkundige, neem contact op met:

Pamela Heuvelman, wervingsspecialist

Telefoonnummer
06 83 43 74 80

P&O Servicedesk

Heb je een vraag over je sollicitatie of over de sollicitatieprocedure, neem contact op met onze P&O Servicedesk op:

Telefoonnummer
072 53 12 777

Leuke vacature gezien en heb je er inhoudelijk vragen over? Je kunt de contactpersoon die genoemd staat in de vacature altijd bellen!