Het verhaal van Marc (geestelijk verzorger)

Marc is geestelijk verzorger en bezoekt locaties van GGZ NHN in Heiloo, Schagen en Castricum. De maatregelen tegen de verspreiding van corona vragen om creativiteit van hem en zijn collega’s.

“Natuurlijk maken we daarbij gebruik van de online tools waar onze organisatie zoveel ervaring mee heeft”, zegt Marc.

Online contact werkt ook

Sinds de corona-maatregelen ingingen is Marc online aan de slag gegaan. Het groepswerk verloopt via Lifesize, de al langer gewenste opname in Vicasa is gerealiseerd en ‘huisbezoeken’ worden online afgelegd. “Ik had al online ervaring door mijn verblijf in Zuid Soedan. Door de grote afstanden was het daar onmogelijk om iedereen te bezoeken”, vertelt Marc. Nu merkt hij dat -na de eerste digitale onhandigheid- de gesprekken net even anders verlopen dan bij een huisbezoek. “We komen sneller to the point. Kleine plichtplegingen vallen weg, er hoeft geen deur open gedaan te worden, geen jas opgehangen. Het pakt goed uit, ook voor de cliënt”. Een ander voordeel is het wegvallen van de reistijd. ”Dat levert veel op”. Deze tijdswinst is door de geestelijk verzorgers gebruikt om zich digitaal te positioneren in Vicasa. “Dat we nu ook via Vicasa als AANDACHT & ZINGEVING vindbaar zijn voor cliënten vind ik een grote stap in de goede richting. Als een cliënt behoefte heeft aan een gesprek, dan kan hij daar nu zelf het initiatief toe nemen.”

Vitaal beroep

Zaterdag 21 maart besloot de regering dat geestelijk verzorgers tijdens de corona-crisis tot de vitale beroepen gerekend worden. Dit betekent dat Marc van de Giessen weer de deur uit kan en cliënten thuis kan bezoeken en op afdelingen. “In een kleinere samenstelling, met 1,5 meter afstand tussen alle personen”, verduidelijkt hij. Hij is blij dat hij naast digitaal de cliënten ook weer face-to-face ziet. “In mijn beroep wil je soms graag dichtbij iemand zijn, iemand kunnen aanraken. Online is daarom niet altijd een vervanging, maar wel het beste dat er is”.


Vragen over werken bij GGZ NHN?

Vraag het onze wervingsspecialist

Heb je een vraag met betrekking tot de vacatures voor psychiater, GZ-psycholoog, klinisch psycholoog, psychotherapeut, arts, verpleegkundig specialist, spv of verpleegkundige, neem contact op met:

Pamela Heuvelman, wervingsspecialist

Telefoonnummer
06 83 43 74 80

P&O Servicedesk

Heb je een vraag over je sollicitatie of over de sollicitatieprocedure, neem contact op met onze P&O Servicedesk op:

Telefoonnummer
072 53 12 777

Leuke vacature gezien en heb je er inhoudelijk vragen over? Je kunt de contactpersoon die genoemd staat in de vacature altijd bellen!