Waarom ik in de ouderenpsychiatrie werk

Card image cap

Laura

teamleider Frailty langdurende zorg

“Als ik met meneer A. naar de markt ga om een harinkje te kopen is hij ontzettend blij en word ik uitvoerig bedankt. Daar zit het hem in voor deze mensen. Mijn dag is dan alweer helemaal goed. De volgende dag kan ik de wind van voren van hem krijgen, omdat ik niet doe wat hij graag wil. Hij is dan al vergeten wat we de dag ervoor hebben gedaan. Daar moet je mee om kunnen gaan”.

Card image cap

Gaby

ouderenpsychiater

"Wat ons werk bijzonder maakt is dat de doelgroep zo divers is, qua leeftijd, levensfase, aandoening, achtergrond, ook de levensverhalen zijn zeer divers. Hier kan ik mijn bevlogenheid en passie kwijt voor de meest kwetsbare groep."

Ouderenpsychiatrie bij GGZ NHN

Dit vind je bij ons

 • Een veelzijdige baan, waarin je iets voor iemand kan betekenen.
 • Je behandelt mensen vanaf 65 jaar
 • De combinatie van somatische zorg, psychiatrische zorg en de sociale kant maakt het werk afwisselend.
 • Je zet je in voor mensen met ernstige psychiatrische aandoeningen in de derde levensfase waar rouw, verlies van werk, eenzaamheid kenmerkend zijn.
 • We steken als team graag de handen uit de mouwen. Want de zorg voor kwetsbare ouderen met psychiatrische problemen bied je samen!
 • Goede werksfeer, met collega's waar je op kunt bouwen en blij van wordt
 • Stuk voor stuk betrokken collega's die zich iedere dag inzetten om de beste zorg aan clienten te leveren.
 • Er is mogelijkheid om verder te leren en onderzoek te doen, zodat jij je dromen kan waarmaken

Ambulant

 • Je gaat werken vanuit de visie 'Beter worden doe je thuis'.  Wij bieden ambulante topzorg vanuit specialistische wijkgerichte ggz-teams. Dankzij de korte lijnen met onze expertnetwerken zijn we in staat om maatwerk te bieden.
 • Het doel van onze ambulante behandeling is om mensen met ernstige psychiatrische aandoeningen met behulp van de eigen omgeving te ondersteunen bij hun hersteltraject.
 • De teams bestaan uit casemanagers, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen, een GZ-psycholoog, klinisch psycholoog, psychiater, AIOS en IPS-begeleider. Je staat er dus nooit alleen voor.
 • Je gaat werken op dé plek waar jij kennis kan maken of je meer kunt verdiepen in diverse problematiek en je dus zo breed kan oriënteren. 

Klinieken

 • GGZ NHN hanteert als visie ‘Beter worden doe je thuis’. Een klinische opname is dan ook een tijdelijke interventie in een psychiatrische behandeling.
 • Een opname duurt zo kort als mogelijk en zo lang als nodig. Zodra het mogelijk is wordt een behandeling in uw thuissituatie voortgezet.
 • Onze klinieken zijn er voor mensen die last hebben van een psychiatrisch ziektebeeld of waarvan het vermoeden is dat zij een psychiatrisch ziektebeeld hebben. In de klinieken staan verpleegkundigen, woonbegeleiders en woonondersteuners klaar voor de cliënten.
 • De afdeling Langdurende Behandeling er speciaal voor mensen vanaf 60 jaar, die kwetsbaar zijn en niet zonder langdurige psychiatrische behandeling zelfstandig kunnen wonen. 
 • De focus van de opname kan liggen op diagnostiek, behandeling of beide. Wij kijken samen met de cliënt hoe we kunnen helpen om klachten weg te nemen of te verminderen. 

Een dagje met psychiatrisch verpleegkundige Renate


Renate geeft je een rondleiding op onze locatie in Bakkum. Bekijk de video!

Een kijkje in de keuken van de opnamekliniek in Hoorn

Wil jij weten hoe het er bij ons uitziet in de opnamekliniek in Hoorn? Bekijk de video!

Wil jij werken in de ouderenpsychiatrie?

Denk je na het lezen van deze pagina 'Hier wil ik werken!'? Twijfel je nog, wil je meer weten over werken in de ouderenpsychiatrie of wil je een keer meelopen? 

Bel, whatsapp of mail met:

Sandra van Staalduinen, manager regioteams Frailty 
tel: 06 30 18 98 86 of mail

Vacatures Ouderenpsychiatrie

Kom jij werken in de ouderenpsychiatrie, waar terugblikken en toekomst hand in hand gaan?

Een werkplek met cliënten die alle facetten van het leven kennen? Bekijk hieronder de vacatures!

Vacature psychiater regioteams frailty

Ben jij een psychiater die van A tot Z betrokken is bij de behandeling van onze cliënten? Neem jij graag de regie en heb je ervaring met de doelgroep ouderen? Bij GGZ Noord-Holland-Noord draag je bij aan herstelgericht werken binnen een innovatieve organisatie in het mooie Noord-Holland. 

Vacature klinisch verpleegkundige langdurende zorg

Wil jij jouw kennis en kunde inzetten binnen de ouderenpsychiatrie en krijg jij energie van het begeleiden van cliënten in de langdurige zorg? Gaat jouw hart sneller kloppen wanneer je samenwerkt met verschillende disciplines om ouderen goed te kunnen behandelen? Reageer dan snel op deze functie voor 28-36 uur in Castricum!

Vacature psychiatrisch verpleegkundige frailty

Wil jij je inzetten voor de ouder wordende psychiatrisch patiënt met gedragsproblemen (OPPG)? Werk je graag samen met andere zorgverleners, zodat deze kwetsbare doelgroep optimale zorg ontvangt? En heb je kennis van somatische klachten? Dan is er voor 28-32 uur een interessante functie vrij bij het OPPG-team in Castricum.

Vacature psychiatrisch verpleegkundige Beschermd wonen

Wil jij werken als persoonlijk begeleider, in een jong, enthousiast en gedreven team waar ruimte is voor collega's met ervaring maar ook voor collega's die nog ervaring in het werk willen opbouwen? Ben jij deze psychiatrisch verpleegkundige? En voor 28- 36 uur per week beschikbaar voor de Til in Enkhuizen? Reageer dan snel!

Vacature klinisch verpleegkundige langdurende zorg

Gaat jouw hart sneller kloppen wanneer je samenwerkt met verschillende disciplines om ouderen goed te kunnen behandelen? Wil jij jouw kennis en kunde inzetten binnen de ouderenpsychiatrie en krijg jij energie van het begeleiden van cliënten in de langdurige zorg? Ben jij voor 24 – 36 uur beschikbaar met name voor diensten in de avond en de nacht? Reageer dan snel op deze functie in Castricum!

Pas jij bij ons?

Jij herkent je zelf hierin

Je zoekt een veelzijdige baan, waarin je iets voor iemand kan betekenen. Je bent ambitieus en je wilt je graag (verder) ontwikkelen op het gebied van de ouderenpsychiatrie. Een organisatie die zelfstandigheid en een open mind waardeert, is voor jou de ideale werkomgeving. Welkom bij GGZ NHN!

Over GGZ NHN

Werken in de ouderenpsychiatrie

De GGZ-teams werken in een lokaal afgebakend gebied binnen Noord-Holland-Noord. Deze multidisciplinaire teams bevatten alle expertises die een cliënt nodig heeft om te herstellen. Het doel van onze ambulante behandeling is om mensen met ernstige psychiatrische aandoeningen met behulp van de eigen omgeving te ondersteunen bij hun hersteltraject. 

Wanneer een cliënt intensievere behandeling nodig heeft, zorgt het ggz- of regioteam zelf voor het opschalen van de zorg en neemt de intensiteit van het contact toe zolang dat nodig is. 

Waar mogelijk en gewenst bieden wij online behandelingen of ondersteuningsmogelijkheden. 

Wie zijn wij?

Wij zijn 2200 mensen die allen op eigen wijze bijdragen aan betere geestelijke gezondheidszorg voor onze klanten. GGZ Noord-Holland-Noord bestaat ondertussen zo’n 85 jaar en houdt zich vanaf oprichting al bezig met vermaatschappelijking van de GGZ en het ontwikkelen van allerhande nieuwe methoden. Dat wij bekend staan als innovatieve GGZ maakt ons trots, maar niet lui. Er is immers nog zoveel te verbeteren in de nationale en internationale geestelijke gezondheidszorg.

Vragen over werken bij GGZ NHN?

P&O Servicedesk

Heb je een vraag over je sollicitatie of over de sollicitatieprocedure, neem contact op met onze P&O Servicedesk op:

Telefoonnummer
072 53 12 777

Leuke vacature gezien en heb je er inhoudelijk vragen over? Je kunt de contactpersoon die genoemd staat in de vacature altijd bellen!