Wat is specialistische GGZ?

De Specialistische GGZ (SGGZ) wordt ingezet bij ernstige psychische of psychiatrische klachten.

GGZ NHN levert specialistische geestelijke gezondheidszorg aan mensen met deze klachten en heeft allerlei specialisten in dienst.

De Specialistische GGZ bestaat uit een breed aanbod aan behandelingen. De behandelaar bekijkt samen met de cliënt welke behandeling het beste aansluit. Dit kan een individuele behandeling zijn, (in combinatie met) een groepsbehandeling of online behandelingen. Ook komt ter sprake of medicatie kan helpen.

Om voor deze zorg in aanmerking te komen, is een verwijzing van de huisarts nodig. Dit wordt ook wel 2e-lijns zorg genoemd. Dit houdt in dat bij verbetering van de klachten opnieuw samen met de huisarts gekeken wordt of u weer terug onder controle van uw huisarts komt.

Wij helpen u graag verder

Stel uw vraag aan GGZ NHN per mail

U kunt uw vraag makkelijk per mail aan ons stellen. Vul het formulier in en uw vraag wordt zo snel als mogelijk beantwoord. 

Bent u in behandeling bij GGZ NHN, neemt u dan contact op met uw behandelteam.

Liever bellen?

Bent u in behandeling bij een ggz-team? Neem dan contact op via het secretariaat van het team.

Het algemene klantcontactcentrum van GGZ Noord-Holland-Noord is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur op telefoonnummer

088 65 65 010 

Wilt u dat wij u terugbellen? Gebruik hiervoor onderstaand formulier!

Aanmelden bij GGZ NHN

Alleen verwijzers (huisartsen, medisch specialisten en BIG-geregistreerde psychologen) kunnen kinderen en jeugd, volwassenen en ouderen, aanmelden bij GGZ NHN via: