Sophie (7 jaar) heeft ADHD

“Toen ik 6 jaar was, ging ik met mijn ouders naar GGZ NHN toe, omdat het altijd zo druk was in mijn hoofd! Daardoor lukte het leren in groep 3 helemaal niet. Ik wilde alleen maar spelen en als ik dan moest schrijven of rekenen dan kon ik niet op mijn stoel blijven zitten en ging ik andere kinderen afleiden. Mijn juf moest heel vaak boos op mij worden. Ook lukte het mij niet om mijn spulletjes goed op te ruimen, als andere kinderen al lang klaar waren, was ik nog bezig. Ook thuis moesten mijn ouders veel op mij mopperen, omdat ik niet naar hen luisterde, een troep van mijn kamer maakte en heel veel ruzie maakte met mijn broertje en zusje. Als ze zeiden wat ik moest doen, dan begon ik daar wel aan, maar onderweg kwam ik zoveel leukere dingen tegen, dat ik al heel snel vergat wat ze me gezegd hadden. Door al dat gemopper van grote mensen ging ik denken dat er iets aan mij helemaal niet goed was. Op een gegeven moment had ik ruzie met bijna iedereen, behalve met mijn vriendjes, daar kon ik lekker mee spelen, die vonden mij leuk.

Bij GGZ NHN hebben we met veel verschillende mensen (hulpverleners) gepraat en ook gespeeld. Toen zeiden ze dat ik ADHD had. Eerst begreep ik niet zo goed wat dat was, maar papa en mama zijn op cursus geweest en zeiden dat ik daar zelf niets aan kon doen. Het is iets in mij wat mij heel druk maakt, zodat ik niet goed naar anderen kan luisteren.

Toen stelden ze voor dat ik medicijnen daarvoor kon gebruiken. Dat vonden papa mama en ik een goed idee en sinds ik medicijnen gebruik is het heel veel rustiger in mijn hoofd. Nu ben ik 7 jaar en kan op school veel langer stilzitten, naar de juf luisteren en hoef ik minder andere kinderen af te leiden. Er wordt veel minder op mij gemopperd en dat vind ik heel fijn!! Bedankt GGZ!”

Wij helpen u graag verder

Stel uw vraag aan GGZ NHN per mail

U kunt uw vraag makkelijk per mail aan ons stellen. Vul het formulier in en uw vraag wordt zo snel als mogelijk beantwoord. 

Bent u in behandeling bij GGZ NHN, neemt u dan contact op met uw behandelteam.

Liever bellen?

Bent u in behandeling bij een ggz-team? Neem dan contact op via het secretariaat van het team.

Het algemene klantcontactcentrum van GGZ Noord-Holland-Noord is bereikbaar van ma t/m vrij van 08:30 - 17:00 uur op telefoonnummer

088 65 65 010 

Wilt u dat wij u terugbellen? Gebruik hiervoor onderstaand formulier!

Aanmelden bij GGZ NHN

Alleen verwijzers (huisartsen, medisch specialisten en BIG-geregistreerde psychologen) kunnen kinderen en jeugd, volwassenen en ouderen, aanmelden bij GGZ NHN via:

  • het Huisartsen Informatie Systeem (HIS)
  • Zorgdomein
  • de online aanmeldformulieren GGZ NHN op deze website.
  • telefonisch via aanmeldpunten GGZ NHN