Pim (11) heeft last van tics

“Ik ben 11 jaar en heb sinds anderhalf jaar steeds meer last van tics. Eerst had ik het niet zo in de gaten, maar nu is het soms zo erg dat ik er pijn in mijn lijf van krijg. Ook worden het er steeds meer; eerst knipperde ik alleen met mijn ogen, toen ging ik allerlei geluidjes maken met mijn keel, daarna moest ik ‘nee’ schudden met mijn hoofd en ook nog eens mijn schouders daarbij optrekken. Waarom ik dat allemaal moet doen, weet ik eigenlijk niet.

Bij GGZ NHN werken mensen die je helpen te snappen op welke momenten de tics erger worden en wanneer ze er soms even niet zijn. Dat is heel fijn! Ook heb ik geleerd om zelf wat meer de baas te worden over mijn tics, zodat ze me niet zo lastig vallen als ik dat niet wil. Dat is heel hard werken, maar het helpt wel. Mijn vader of moeder komt op het eind vaak nog even mee, zodat die weten wat ik die keer geleerd heb en welk huiswerk ik moet doen. Soms moeten zij opschrijven hoe vaak een tic voorkomt op een dag. Ik zou tegen iedereen met tics zeggen dat het heel hard werken is om minder last te hebben van je tics, maar het helpt wel echt, ik ben nu echt rustiger.”

Wij helpen u graag verder

Stel uw vraag aan GGZ NHN per mail

U kunt uw vraag makkelijk per mail aan ons stellen. Vul het formulier in en uw vraag wordt zo snel als mogelijk beantwoord. 

Bent u in behandeling bij GGZ NHN, neemt u dan contact op met uw behandelteam.

Liever bellen?

Bent u in behandeling bij een ggz-team? Neem dan contact op via het secretariaat van het team.

Het algemene klantcontactcentrum van GGZ Noord-Holland-Noord is bereikbaar van ma t/m vrij van 08:30 - 17:00 uur op telefoonnummer

088 65 65 010 

Wilt u dat wij u terugbellen? Gebruik hiervoor onderstaand formulier!

Aanmelden bij GGZ NHN

Alleen verwijzers (huisartsen, medisch specialisten en BIG-geregistreerde psychologen) kunnen kinderen en jeugd, volwassenen en ouderen, aanmelden bij GGZ NHN via:

  • het Huisartsen Informatie Systeem (HIS)
  • Zorgdomein
  • de online aanmeldformulieren GGZ NHN op deze website.
  • telefonisch via aanmeldpunten GGZ NHN