Joey (17 jaar) heeft ADHD

“Eigenlijk ging het altijd hartstikke goed met mij; ik had veel vrienden, kon aardig leren, deed veel aan sport en had het gezellig thuis. Wel had ik op de middelbare school niet veel zin om mijn huiswerk te doen en op te letten in de les. Ik bracht veel tijd door buiten de klas, voor straf. Daardoor moest ik van het vwo naar de havo toe en toen ik in de derde klas zat, bleek dit ook te zwaar voor mij. Toen heb ik tenslotte eindexamen vmbo tl gedaan. Dat vond ik niet zo erg en mijn ouders vonden dat ook prima. Ze klaagden wel meer dat ik zo slordig en vergeetachtig was en vonden dat ik erg snel afgeleid was. Toen ik verder ging naar het MBO liep ik in het eerste jaar helemaal vast. Het leren ging gewoon niet meer. Ik lag steeds vaker in de clinch met docenten, omdat ik mijn huiswerk niet had gedaan en boeken niet bij me had. Ook thuis ging het niet goed meer en had ik veel ruzie met mijn ouders.

Toen zijn we naar GGZ NHN gegaan. Mijn ouders gingen zoeken op internet wat er met mij aan de hand zou zijn. Ze lazen over ADHD en dachten dat ik dat zou hebben. Bij GGZ NHN vonden ze dat ook en hebben ze mij heel goed geholpen (na heel veel gesprekken en onderzoeken). Ik heb geleerd om mijn leven en school beter te plannen en organiseren. Ook gebruik ik sinds kort medicijnen die me een extra steuntje in de rug geven. Het lukt me nu veel beter om de dingen zelf te doen die ik moet doen.”

Wij helpen u graag verder

Stel uw vraag aan GGZ NHN per mail

U kunt uw vraag makkelijk per mail aan ons stellen. Vul het formulier in en uw vraag wordt zo snel als mogelijk beantwoord. 

Bent u in behandeling bij GGZ NHN, neemt u dan contact op met uw behandelteam.

Liever bellen?

Bent u in behandeling bij een ggz-team? Neem dan contact op via het secretariaat van het team.

Het algemene klantcontactcentrum van GGZ Noord-Holland-Noord is bereikbaar van ma t/m vrij van 08:30 - 17:00 uur op telefoonnummer

088 65 65 010 

Wilt u dat wij u terugbellen? Gebruik hiervoor onderstaand formulier!

Aanmelden bij GGZ NHN

Alleen verwijzers (huisartsen, medisch specialisten en BIG-geregistreerde psychologen) kunnen kinderen en jeugd, volwassenen en ouderen, aanmelden bij GGZ NHN via:

  • het Huisartsen Informatie Systeem (HIS)
  • Zorgdomein
  • de online aanmeldformulieren GGZ NHN op deze website.
  • telefonisch via aanmeldpunten GGZ NHN