Amber (16 jaar) heeft een eetprobleem

"Ik ben 16 jaar en kom naar GGZ NHN omdat ik zo erg was afgevallen dat ik zelfs in het ziekenhuis opgenomen moest worden. Er zijn in het verleden toen ik klein was thuis veel akelige dingen gebeurd. Daardoor was ik altijd al wel een onzeker kind. Ik ging ook erg mijn best doen om ervoor te zorgen dat ik mijn moeder niet tot last was. Ook op school zorgde  ik er altijd voor dat ik hoge cijfers haalde. Op die manier kon ik me wat beter voelen. Ik liep enorm op mijn tenen. Dat ben ik eigenlijk blijven doen. Maar de onzekerheid bleef ook. Ik vergeleek mezelf met anderen op school en vond eigenlijk andere meisjes altijd mooier dan mezelf. Ik vond vooral meisjes die slanker waren dan ik erg mooi en ik dacht dat ik me beter zou voelen en meer zelfvertrouwen zou hebben als ik ook wat slanker was. Zonder het tegen anderen te zeggen begon ik met afvallen en ik merkte dat ik dat erg goed kon. Totdat ik merkte dat het me niet meer lukte om te stoppen met afvallen.

Eerst wilde ik eigenlijk niet naar GGZ NHN, maar ik heb gemerkt dat het me helpt om er toch heen te gaan. Door te praten met een psycholoog kan ik niet alleen dingen op een rijtje zetten, maar ook beter begrijpen hoe mijn eetstoornis is ontstaan. Met een werkboek en huiswerkopdrachten ben ik aan de slag gegaan. Met steun van de GGZ is het gelukt om weer genoeg aan te komen. De hulpverleners van de GGZ, de diëtiste en de kinderarts werken goed met elkaar samen om mij daarbij te helpen. Ik wil nog verder werken aan mijn zelfvertrouwen, daarom gaan we binnenkort met EMDR beginnen. Soms heb ik het zwaar om het vol te houden, maar dan sleept de GGZ me er toch weer door heen."

Wij helpen u graag verder

Stel uw vraag aan GGZ NHN per mail

U kunt uw vraag makkelijk per mail aan ons stellen. Vul het formulier in en uw vraag wordt zo snel als mogelijk beantwoord. 

Bent u in behandeling bij GGZ NHN, neemt u dan contact op met uw behandelteam.

Liever bellen?

Bent u in behandeling bij een ggz-team? Neem dan contact op via het secretariaat van het team.

Het algemene klantcontactcentrum van GGZ Noord-Holland-Noord is bereikbaar van ma t/m vrij van 08:30 - 17:00 uur op telefoonnummer

088 65 65 010 

Wilt u dat wij u terugbellen? Gebruik hiervoor onderstaand formulier!

Aanmelden bij GGZ NHN

Alleen verwijzers (huisartsen, medisch specialisten en BIG-geregistreerde psychologen) kunnen kinderen en jeugd, volwassenen en ouderen, aanmelden bij GGZ NHN via:

  • het Huisartsen Informatie Systeem (HIS)
  • Zorgdomein
  • de online aanmeldformulieren GGZ NHN op deze website.
  • telefonisch via aanmeldpunten GGZ NHN