Ahmed (8 jaar) heeft een trauma

“Ik was heel bang voor prikken en voor bloed. Als ik aan bloed dacht, werd ik misselijk. Toen ik 6 was, werd ik ziek en daarvoor moest ik heel vaak naar het ziekenhuis. In het begin vond ik het nog niet zo heel erg. Maar toen moest ik een keer geprikt worden en dat ging helemaal mis. Het deed veel pijn en ik zag allemaal bloed. Ik moest huilen, want ik dacht dat ik dood ging. Ik wist niet eens waar mijn moeder was. Daardoor durfde ik daarna helemaal niet meer naar de dokter. Ik durfde ook niet meer naar de tandarts. Als ik een prik moest, kon ik niet meer slapen en kon ik op school helemaal niet meer opletten.

Toen ik bij GGZ NHN kon vertellen wat er in het ziekenhuis gebeurd was, begrepen zij mij meteen. Mijn moeder heeft me geholpen om alles te vertellen. Eerst heb ik tekeningen gemaakt en in de spelkamer gespeeld. Toen ik zeker wist dat ik GGZ NHN kon vertrouwen kreeg ik EMDR. Dat heeft gemaakt dat ik nu weer gewoon naar het ziekenhuis durf te gaan. Ik ben niet meer zo bang, omdat ik nu weet dat ik ertegen kan. En weet je wat ik zo fijn vind? Ik kan weer slapen en de juf op school zei dat ik weer goed oplette, zoals eerst. Ik vind het goed dat GGZ NHN er is.”

Wij helpen u graag verder

Stel uw vraag aan GGZ NHN per mail

U kunt uw vraag makkelijk per mail aan ons stellen. Vul het formulier in en uw vraag wordt zo snel als mogelijk beantwoord. 

Bent u in behandeling bij GGZ NHN, neemt u dan contact op met uw behandelteam.

Liever bellen?

Bent u in behandeling bij een ggz-team? Neem dan contact op via het secretariaat van het team.

Het algemene klantcontactcentrum van GGZ Noord-Holland-Noord is bereikbaar van ma t/m vrij van 08:30 - 17:00 uur op telefoonnummer

088 65 65 010 

Wilt u dat wij u terugbellen? Gebruik hiervoor onderstaand formulier!

Aanmelden bij GGZ NHN

Alleen verwijzers (huisartsen, medisch specialisten en BIG-geregistreerde psychologen) kunnen kinderen en jeugd, volwassenen en ouderen, aanmelden bij GGZ NHN via:

  • het Huisartsen Informatie Systeem (HIS)
  • Zorgdomein
  • de online aanmeldformulieren GGZ NHN op deze website.
  • telefonisch via aanmeldpunten GGZ NHN