Verwijzen in tijden van corona

Wij behandelen tijdens de corona-crisis gewoon door. De zorg die wij bieden is conform de landelijke maatregelen van het RIVM en de GGD. De hygiëne- en 1,5 meter afstand-maatregelen worden in acht genomen. U kunt cliënten op de gebruikelijke manier aanmelden.

Behandelaren en cliënten bespreken samen of een face-to-face behandeling nodig is. We richten onze ruimtes zo in, dat we 1,5 meter afstand kunnen houden en de handen schoongemaakt kunnen worden. In de gebouwen van GGZ NHN wordt iedereen verzocht mondkapjes te dragen. Voor elke afspraak bespreken de behandelaar en de cliënt of er coronagerelateerde klachten zijn. Dan kan de face-to-face behandeling namelijk niet doorgaan. Deze maatregelen gelden ook bij huisbezoeken.

Cliënten en familie informeren wij onder andere via de pagina www.ggz-nhn.nl/corona

Beeldbellen met cliënten

De ervaring die wij de afgelopen 15 jaar hebben opgedaan met het online behandelteam in de sGGZ en met DiSofa online therapie hebben wij gedeeld met alle teams binnen de organisatie. Alle medewerkers beschikken over de juiste apparatuur om veilig te beeldbellen. Bij lopende en nieuwe behandelingen zal er besproken worden wat de beste behandelwijze is; via beeldbellen, face-to-face of beide.

Groepsbehandelingen

Ook groepsbehandelingen gaan gewoon door. Vanaf de eerste dag is gezocht naar een manier om ook deze therapie doorgang te laten vinden. Een sociaal psychiatrisch verpleegkundige en psychiater vertellen over hun ervaring met online groepsbehandelingen.

Acute zorg

De acute zorg staat niet stil. De Spoedeisende Psychiatrische Hulp (SEPH) is 24/7 bereikbaar. Bij een psychiatrische crisis wordt van te voren door de triagist uitgevraagd of een cliënt corona-symptomen heeft (hoesten, koorts). Als dit het geval is bekijken we of we de beoordeling telefonisch of via beeldbellen kunnen doen. Zo niet, dan gaan we erheen en maken we gebruik van onze beschermingsmiddelen. De teamleider van de SEPH legt uit hoe zij en haar team werken.

Online aanbod

U kunt uw patiënten ook wijzen op ons online aanbod:

Online zelfhulpmodules
Programma van de Herstelwerkplaatsen
Maatwerk, centrum voor werk en ontwikkeling
Ons Youtube-kanaal met filmpjes

Bent u verwijzer en heeft u vragen?

Aanmeldpunt GGZ NHN & Geriant

Maandag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur
Telefoonnummer

088 65 65 050

Keuzemenu optie 1: Jeugd
Keuzemenu optie 2: Volwassenen
Keuzemenu optie 3: Ouderen en Geriant

Contactgegevens ggz- of regio-team

Direct contact met het ggz- of regio-team waar uw patiënt in behandeling is? Vul de 4 getallen van de postcode van uw patiënt in.

Stel uw vraag aan ons per mail

U kunt uw vraag makkelijk per mail aan ons stellen. Vul het formulier in en uw vraag wordt zo snel als mogelijk beantwoord.