Het verhaal van Wijnanda (vrijwilliger)

'Al twee en een half jaar werk ik als vrijwilliger en maatje voor GGZ NHN locatie Hoorn. Via een kennis kwam ik hier terecht. Zij vroeg mij om maatje te worden van een van haar cliënten. Ze vond mij hier wel geschikt voor. Hoewel ik hier totaal geen ervaring mee had, heb ik het toch met beide handen aangepakt. Ik ben nieuwsgierig, gemotiveerd en wil graag iets goeds doen voor anderen. Ik ben gepensioneerd, heb een goed leven en wil dit ook graag delen met anderen.

Direct een goed gevoel

Bij de sollicitatie vond ik het bijzonder fijn dat er geluisterd werd naar mijn motivatie en al mijn vragen werden beantwoord. Ik had direct het gevoel dat men mij goed zou ondersteunen met dingen waar ik zoal tegenaan zou kunnen lopen. Ik was wel bekend met ander vrijwilligerswerk, maar vroeg mij vaak af of ik wel het juiste deed. Bij GGZ NHN voel ik mij gesteund. Er werken hier geweldige mensen die altijd bereid zijn om mijn vragen te beantwoorden.

Van mens tot mens

Op het moment dat ik in contact kwam met mijn eerste cliënt, wist ik dat het goed zat. Het is een fijne man die veel had meegemaakt en behoefte had aan een luisterend oor. We drinken koffie, bekijken zijn tuin en praten eindeloos over zijn planten en fruitbomen. Hij vertelt graag over zijn hobby's en ook over zijn zorgen. Inmiddels, 2,5 jaar later, is hij ontslagen bij GGZ NHN. Omdat hij de bezoeken zo fijn vindt blijf ik bij hem langskomen. We vertrouwen elkaar en ik wil hem de ondersteuning blijven bieden waar ik kan. Dit is waarom ik dit werk doe. Wederzijdse belangstelling van mens tot mens.

Sportief bezig zijn

Met een andere cliënt wandel ik iedere 14 dagen. Hij is sportief en ik houd ook van lopen. Het is belangrijk om samen te zoeken naar gezamenlijke interesses. We wandelen een uur stevig door en komen dan tot goede gesprekken. Daarna drinken we een kop koffie om nog even te ontspannen. Het werk dat ik doe is zinvol, leerzaam en het verrijkt mijn leven. Het is heerlijk om voor andere mensen iets te kunnen betekenen.'

Vragen over werken bij GGZ NHN?

Vraag het onze wervingsspecialist

Heb je een vraag met betrekking tot de vacatures voor psychiater, GZ-psycholoog, klinisch psycholoog, psychotherapeut, arts, verpleegkundig specialist, spv of verpleegkundige, neem contact op met:

Pamela Heuvelman, wervingsspecialist

Telefoonnummer
06 83 43 74 80

P&O Servicedesk

Heb je een vraag over je sollicitatie of over de sollicitatieprocedure, neem contact op met onze P&O Servicedesk op:

Telefoonnummer
072 53 12 777

Leuke vacature gezien en heb je er inhoudelijk vragen over? Je kunt de contactpersoon die genoemd staat in de vacature altijd bellen!