Het verhaal van Romy (woonondersteuner)

Geluk bij een ongeluk

Mijn naam is Romy, ik werk sinds mei vorig jaar bij GGZ Noord-Holland-Noord, locatie Heiloo.
Ik heb jarenlang gewerkt als grafisch vormgever, een hele andere wereld dan de zorg. Met mensen werken trok mij altijd al aan, maar het kwam er lang niet van. Tot ik een burn-out opliep.

Ik vond het verschrikkelijk, schaamde mij er voor en het kostte mij veel tijd om het te accepteren. Bij mijn vorige werkgever kreeg ik de kans niet te reïntegreren, dus zocht ik naar een plek waar dat als vrijwilliger wel zou kunnen. Altijd al nieuwsgierig naar wat er zich achter de poorten van Landgoed Willibrordus in Heiloo bevond, nam ik de stap hier te solliciteren als vrijwilliger.

Verliefd op het werken in de psychiatrie

Ik was erg zenuwachtig voor de reactie van de medewerkers en cliënten van GGZ NHN, wat zullen ze wel niet denken van mijn burn-out? Op De Keet en bij Drukkerij de Dijk op Landgoed Willibrordus vond ik twee prachtige plekken om te mogen reïntegreren. Een wereld ging voor mij open, in geen tijden had ik zoveel warmte en begrip meegemaakt. Wat een lieve, open en onbevooroordeelde mensen! Ik werd verliefd op het werken in de psychiatrie en ben dat nog steeds.

Iedere dag is anders

Er zijn zoveel mooie momenten. Van het ontdekken van een talent bij een cliënt, tot een onverwachts familiebezoek dat een cliënt zóveel goed doet. En van samen zingen tijdens de woonzorg tot een goed gesprek waarna je iemand weer met het hoofd omhoog rechtop ziet lopen. Van troostende woorden tot een cliënt die grote stappen maakt. Van lieve collega’s die te hulp schieten bij onverwachtse drukte, tot de prachtige saamhorigheid bij een afscheid. Iedere dag is anders, iedere dag is mooi.

Trots

De band die ik heb met cliënten is iets waar ik trots op ben. Rust, blijdschap en toekomstperspectief bieden door het voeren van gesprekken, een wandeling maken, spel spelen, samen het huishouden doen of muziek te maken. De momenten dat ik hen kan motiveren om bijvoorbeeld gezondere voeding te kopen, deel te nemen aan een cursus of simpelweg mee naar buiten te komen. Die kleine momenten werken alleen al goed tegen verval in eenzaamheid, verveling, gebruik en somberheid.

Gelijkwaardigheid maakt GGZ NHN uniek

Ik heb gemerkt dat het delen van mijn persoonlijke ervaringen herkenning creëert bij cliënten en de openheid hierover wederzijds respect met zich meebrengt. Medewerkers en cliënten behandelen elkaar als gelijken. Er zijn geen grenzen door rangen of standen, waardoor er goed gesproken wordt en we veel goeds bereiken met elkaar. Dat maakt werken bij GGZ NHN uniek.

Onverwachts heb ik veel positiefs gehaald uit deze negatieve ervaringen. Alles valt op z’n plek hier! Sinds mei dit jaar maak ik vast deel uit van team Kapelbuurt, een van onze beschermd wonen locaties. Ik zie het als een geluk bij een ongeluk, een rotperiode heeft mij iets heel moois gebracht. Mijn plek heb ik hier gevonden, mijn toekomst ligt 100% in de psychiatrie.

Vragen over werken bij GGZ NHN?

Vraag het onze wervingsspecialist

Heb je een vraag met betrekking tot de vacatures voor psychiater, GZ-psycholoog, klinisch psycholoog, psychotherapeut, arts, verpleegkundig specialist, spv of verpleegkundige, neem contact op met:

Pamela Heuvelman, wervingsspecialist

Telefoonnummer
06 83 43 74 80

P&O Servicedesk

Heb je een vraag over je sollicitatie of over de sollicitatieprocedure, neem contact op met onze P&O Servicedesk op:

Telefoonnummer
072 53 12 777

Leuke vacature gezien en heb je er inhoudelijk vragen over? Je kunt de contactpersoon die genoemd staat in de vacature altijd bellen!