Het verhaal van Laura (4e jaars student verpleegkunde)

Laura is 4e jaars student verpleegkunde. Ze loopt stage op de acute opname Olvendijk in Heiloo.

“Op onze afdeling verblijven vooral cliënten met psychotische en/of bipolaire klachten. Het is soms een uitdaging om aansluiting te vinden. Welke ingang moet ik nemen om het contact aan te gaan? Er is bijvoorbeeld een cliënt die zijn frustratie en boosheid over zijn opname niet onder stoelen of banken steekt. Het was heel moeilijk om contact met hem te krijgen. Omdat hij veel koffie drinkt, informeerde ik hem dat er ook een andere machine is waar je cappuccino en chocomel kan halen. En toen was er ineens een klik! Nu drinken we iedere ochtend, op zijn initiatief, samen een kopje chocolademelk en begint er een band te ontstaan. Dat zijn momenten waar ik blij van word!

Onderdeel van het team

Ik kan mij geen betere stageplek wensen. Natuurlijk gaat het over ziektebeelden en medicatie, maar ik leer ook te reflecteren op de interactie met een cliënt. Waarom reageert deze cliënt op deze manier en wat roept dit bij mij op?

Doordat er een open sfeer is en collega’s erg toegankelijk zijn, voel ik me ook vrij om hulp te vragen en het te delen als ik iets lastig vind of iets me raakt. Er wordt altijd meegedacht. Ook mag ik actief mee denken en mijn mening geven. Laatst spraken wij bijvoorbeeld over de overplaatsing van een cliënt naar een andere afdeling, maar daar was ik het niet mee eens. Dan wordt er geluisterd en er is ook iets mee gedaan. Ik voel mij als stagiair een volwaardig lid van het team!

Nieuwe ideeën

Bij GGZ NHN is er een openheid om nieuwe ideeën te creëren en deze ook tot uitvoer te brengen. Dit stimuleert om kritisch naar de zorg te kijken; kan het anders of beter? We hebben nu bijvoorbeeld een ‘13 uur momentje’ in het leven geroepen. Een moment waarop iedereen samenkomt om even kort stil te staan bij bijvoorbeeld de werkdruk. Dit brengt een gevoel van samenhorigheid met zich mee.

Kleine grote veranderingen

Het mooiste aan mijn vak is als je de kwaliteit van het leven van de cliënt kan verbeteren. Dat zit soms in ogenschijnlijk kleine dingen. Bijvoorbeeld als er eindelijk contact ontstaat met een cliënt met een psychose, waardoor hij minder angstig wordt. Maar ik heb ook een cliënt in behandeling gehad met een forse depressie, waarbij de medicatie na lange tijd eindelijk aansloeg. Ineens zag ik een meer energieke vrouw, die opener en spontaner in het contact was. Daar doe je het voor!

Blik op de toekomst

Het is tijd om ook mijn kwaliteiten als verpleegkundige verder te exploreren. Ik heb mijn blik vooruit. Na mijn afstuderen wil ik middels flexwerken op andere werkplekken verder ervaring opdoen. Maar ik kan me zeker voorstellen dat ik daarna weer terugkeer bij GGZ NHN!

Vragen over werken bij GGZ NHN?

Vraag het onze wervingsspecialist

Heb je een vraag met betrekking tot de vacatures voor psychiater, GZ-psycholoog, klinisch psycholoog, psychotherapeut, arts, verpleegkundig specialist, spv of verpleegkundige, neem contact op met:

Pamela Heuvelman, wervingsspecialist

Telefoonnummer
06 83 43 74 80

P&O Servicedesk

Heb je een vraag over je sollicitatie of over de sollicitatieprocedure, neem contact op met onze P&O Servicedesk op:

Telefoonnummer
072 53 12 777

Leuke vacature gezien en heb je er inhoudelijk vragen over? Je kunt de contactpersoon die genoemd staat in de vacature altijd bellen!