Het verhaal van Henk (Manager klinieken kinder- en jeugdpsychiatrie)

Henk Hut werkt vanaf 2004 bij GGZ NHN. Sinds 1 april is hij manager klinieken bij Triversum kind- en jeugdpsychiatrie. Henk probeert hier samen met collega’s in een “flow” te komen. Henk: “Ik wil graag teamcohesie creëren, waarbij iedereen voelt dat je samen het verschil kan maken”. Dit doet hij niet alleen bij GGZ NHN maar ook bij Jong AZ.

Beter worden doe je thuis

“Ik heb deze “flow” zeer sterk ervaren toen we bij GGZ NHN jaren geleden aan de basis stonden van onze kernwaarde ‘beter worden doe je thuis’. We bedachten zelf concepten om de crisisafdelingen anders vorm en inhoud te geven. Waarbij het doel was: meer ambulantiseren en opname op de acute afdeling (HIC) verkorten. Er ontstond een erg goede samenwerkingsrelatie tussen de ambulante teams en de klinieken. Iedereen geloofde erin en de hobbels die we tegen kwamen werden gezamenlijk overwonnen. Dan kan je veel bereiken hoor! Inmiddels hebben we het minst aantal bedden in vergelijking met andere ggz-instellingen. Daar ben ik trots op."

'De verwarde persoon'

"Het is mooi dat bij GGZ NHN ambulantisering en innovatie nog steeds hoog in het vaandel staan. Er zijn mooie initiatieven binnen onze organisatie, bijvoorbeeld wanneer cliënten meedraaien bij activiteiten in de wijk. Ik vind het dan ook jammer dat de maatschappelijke aandacht rond ‘de verwarde persoon’ vaak de overhand krijgt. De indruk wordt gewekt dat het gros van onze populatie voor onveiligheid en overlast zorgt. Het betreft echter een hele kleine groep met een complexe zorgvraag. Ik sluit mijn ogen zeker niet voor cliënten die overlast veroorzaken en ben de eerste om hen hierop aan te spreken. Maar de meeste cliënten stellen op adequate wijze een zorgvraag. Ik vind het erg belangrijk dit te blijven belichten, ook naar de buitenwereld."

Drang om te ontwikkelen

“GGZ NHN zit een beetje in mijn vezels. Nadat ik hier mijn opleiding tot verpleegkundige B had afgerond, heb ik in verschillende functies en afdelingen gewerkt. Ik heb veel ruimte en vertrouwen gekregen om mezelf te ontwikkelen. De open bedrijfscultuur, de drang om te blijven ontwikkelen en innoveren past bij mij. Ik vind dat een enorme kracht van deze organisatie en het is belangrijk dit te blijven waarborgen.”

GGZ en AZ

“Naast mijn werk ben ik ook teammanager bij Jong AZ. Ik vind het heel leuk om mij in twee werelden te begeven, die verschillend zijn, maar toch ook overeenkomsten hebben. In beide gevallen probeer ik een bijdrage te leveren aan een veilige sfeer in het team, met harmonie en cohesie. Dat is altijd een uitdaging. Zeker ook bij Jong AZ waar er toch elk jaar teleurgestelde jongens zijn, die niet of weinig spelen. Ook dan moet je de sfeer weten te bewaren, met aandacht voor zowel het team als het individu. Wanneer je dan samen in een “flow” komt, kan iedereen het beste uit zichzelf halen.
Bij GGZ NHN zie ik dat wanneer mensen zich fijn voelen op het werk, ze zich ook uitgenodigd voelen om hun kennis en kunde meer te exploreren. Nieuwe ideeën worden gevormd en door deze te delen met collega’s, ontstaan er nieuwe concepten. Dat vind ik prachtig! Dan krijg je een hele andere energie en werk je met hart en ziel. Dat is ook hoe ik zelf in het werk sta, het is geen verplichting maar iets wat ik met veel betrokkenheid doe”.

Vragen over werken bij GGZ NHN?

Vraag het onze wervingsspecialist

Heb je een vraag met betrekking tot de vacatures voor psychiater, GZ-psycholoog, klinisch psycholoog, psychotherapeut, arts, verpleegkundig specialist, spv of verpleegkundige, neem contact op met:

Pamela Heuvelman, wervingsspecialist

Telefoonnummer
06 83 43 74 80

P&O Servicedesk

Heb je een vraag over je sollicitatie of over de sollicitatieprocedure, neem contact op met onze P&O Servicedesk op:

Telefoonnummer
072 53 12 777

Leuke vacature gezien en heb je er inhoudelijk vragen over? Je kunt de contactpersoon die genoemd staat in de vacature altijd bellen!