Het verhaal van Danny (ervaringsdeskundige)

Bij GGZ Noord-Holland-Noord vinden we ervaringskennis even belangrijk als wetenschappelijke en andere professionele kennis. Op de nu nog 3 Herstelwerkplaats-vestigingen op diverse locaties in Noord-Holland Noord zetten onze ervaringsdeskundigen eigen ervaringskennis met psychiatrische problemen op een professionele manier in om anderen te ondersteunen. Zo ook Danny Jacksteit, ervaringsdeskundige bij Herstelwerkplaats Alkmaar.

"Nog voor ik werkzaam was bij GGZ Noord-Holland-Noord deed ik vrijwilligerswerk op de Herstelwerkplaats in Enkhuizen. Mijn eerste kennismaking met ervaringsdeskundigen was daar. Ik wilde onderzoeken of ik, wanneer ik cliënt-af zou zijn, zelf zou kunnen werken als ervaringsdeskundige. Vooral om ervaring op te doen werd ik ambassadeur bij Samen Sterk zonder Stigma: zij werken aan een samenleving waarin psychische problematiek bespreekbaar is. Ik werd WRAP-facilitator en deed verschillende workshops over stigma, zoals bij TedX Den Helder.

Er kwam een vacature voor ervaringsdeskundige vrij bij forensisch, waar ik zowel voor wonen als ambulant mijn hulp inzette. Mijn beste werkdag was er 1 na een casusbespreking. Voor het eerst trok ik vergelijkingen met mijn eigen verleden en dat van een cliënt. ‘Dit was een dag met een sprankeltje hoop’, kreeg ik terug. Een voldaan en trots gevoel is mij bijgebleven."

Het meeste trots ben ik op de samenwerking met diverse collega’s en op de samenwerking bij het opzetten van de cursus ‘Zelfbeeld’ voor de kliniek in Schagen. Op dit moment ben ik werkzaam als ervaringsdeskundige op de herstelwerkplaats Alkmaar en werk nu ruim drie jaar met veel plezier voor GGZ Noord-Holland-Noord."

Vragen over werken bij GGZ NHN?

Vraag het onze wervingsspecialist

Heb je een vraag met betrekking tot de vacatures voor psychiater, GZ-psycholoog, klinisch psycholoog, psychotherapeut, arts, verpleegkundig specialist, spv of verpleegkundige, neem contact op met:

Pamela Heuvelman, wervingsspecialist

Telefoonnummer
06 83 43 74 80

P&O Servicedesk

Heb je een vraag over je sollicitatie of over de sollicitatieprocedure, neem contact op met onze P&O Servicedesk op:

Telefoonnummer
072 53 12 777

Leuke vacature gezien en heb je er inhoudelijk vragen over? Je kunt de contactpersoon die genoemd staat in de vacature altijd bellen!