Online training Betrokken omgeving

U bent betrokken bij iemand met psychische problemen. Blijft u zelf in balans?

Ziet u het af en toe niet meer zitten met de zorg om uw broer met een psychose, uw partner met een depressie of uw vriendin met suïcidale gedachten?

Dan kunt u via de module ‘Betrokken omgeving’ kennis en vaardigheden opdoen die u kunt inzetten om overbelasting te voorkomen. U leert anders omgaan met uw naaste en meer balans aanbrengen in de zorg voor de ander en de zorg voor uzelf. De module richt zich echter ook op het feit dat deze balans niet altijd mogelijk is.

De ondersteuningsmodule bevat filmpjes waarin een online begeleider en ervaringsdeskundigen informatie geven en hun ervaringen delen.

Voor wie is de module Betrokken omgeving?

De module is ontwikkeld voor familieleden en naastbetrokkenen van iemand met psychische klachten, bijvoorbeeld een familielid, vriend(in) of partner.

De module kan met of zonder begeleiding gevolgd worden. Begeleiding bij de module wordt geboden door ervaringsdeskundige familieleden. Wanneer de module onbegeleid wordt gevolgd, kunt u deze anoniem volgen, bij begeleiding wordt wel uw naam gevraagd. Zowel familieleden van mensen die bij GGZ NHN in behandeling zijn als andere naastbetrokkenen kunnen gebruik maken van deze module.

Wij helpen u graag verder

Stel uw vraag aan GGZ NHN per mail

U kunt uw vraag makkelijk per mail aan ons stellen. Vul het formulier in en uw vraag wordt zo snel als mogelijk beantwoord. 

Bent u in behandeling bij GGZ NHN, neemt u dan contact op met uw behandelteam.

Liever bellen?

Bent u in behandeling bij een ggz-team? Neem dan contact op via het secretariaat van het team.

Het algemene klantcontactcentrum van GGZ Noord-Holland-Noord is bereikbaar van ma t/m vrij van 08.30 tot 17.00 uur op telefoonnummer

088 65 65 010 

Wilt u dat wij u terugbellen? Gebruik hiervoor onderstaand formulier!

Aanmelden bij GGZ NHN

Alleen verwijzers (huisartsen, medisch specialisten en BIG-geregistreerde psychologen) kunnen kinderen en jeugd, volwassenen en ouderen, aanmelden bij GGZ NHN via:

  • het Huisartsen Informatie Systeem (HIS)
  • Zorgdomein
  • telefonisch via aanmeldpunten GGZ NHN