Doe-praatgroep voor jongeren van 12-16 jaar (regio Schagen)

woensdag 2 november 2022 15:00 uur - woensdag 21 december 2022 16:30 uur

Naar schatting telt Nederland zo’n 577.000 ouders met psychische en/of verslavingsproblemen. Jongeren komen daarmee thuis in aanraking, want psychische en/ of verslavingsproblemen raken onbedoeld iedereen binnen het gezin. Daarom bieden Brijder en GGZ NHN de doe-praatgroep voor jongeren van 12-16 jaar in regio Schagen aan.

Jongeren voelen vaak goed aan dat het niet goed gaat met hun ouder en reageren daar allemaal anders op. Sommige vragen extra aandacht, anderen schamen zich of nemen teveel taken en verantwoordelijkheid op zich. Hierdoor lopen zij een verhoogd risico op overbelasting en kunnen zij op den duur zelf problemen gaan ontwikkelen.

Om deze jongeren verder op weg te helpen bieden Brijder en GGZ NHN de KOPP/KOV groepen. Belangrijke ingrediënten van deze doe-praatgroepen zijn: het bieden van onderlinge (h)erkenning, het wegnemen van irreële gedachten en het ontschuldigen van zowel jongere als ouder. Dit doen zij door inzicht te verschaffen in emoties die de jongeren kunnen hebben, handvatten mee te geven hoe zij met de thuissituatie om kunnen gaan, de weerbaarheid te versterken en kennis te vergroten in de problematiek van hun ouder(s).

Daarnaast merken jongeren dat zij niet de enige zijn, kunnen zij hun verhaal kwijt en kennismaken met kinderen met soortgelijke ervaringen.

In oktober start in Schagen weer een doe-praatgroep (12-16 jaar) voor jongeren van ouders met psychische en/of verslavingsproblemen. De groep bestaat uit 8 bijeenkomsten van anderhalf uur op woensdagmiddag.

Er is geen verwijsbrief nodig en de jongeren worden niet ingeschreven bij de GGZ. Aan de groep zijn geen kosten verbonden. Ouders kunnen ook zelf hun kind aanmelden.

Waar en wanneer
GGZ NHN, Piet Ottstraat 2 in Schagen
Acht bijeenkomsten op woensdagmiddag van 15.00-16.30 uur. De eerste bijeenkomst is woensdag 2 november.

Voor meer informatie en aanmelding
Petra Poland: p.poland@ggz-nhn.nl 06- 23116109

Wij helpen u graag verder

Stel uw vraag aan GGZ NHN per mail

U kunt uw vraag makkelijk per mail aan ons stellen. Vul het formulier in en uw vraag wordt zo snel als mogelijk beantwoord. 

Bent u in behandeling bij GGZ NHN, neemt u dan contact op met uw behandelteam.

Liever bellen?

Bent u in behandeling bij een ggz-team? Neem dan contact op via het secretariaat van het team.

Het algemene klantcontactcentrum van GGZ Noord-Holland-Noord is bereikbaar van ma t/m vrij van 08.30 tot 17.00 uur op telefoonnummer

088 65 65 010 

Wilt u dat wij u terugbellen? Gebruik hiervoor onderstaand formulier!

Aanmelden bij GGZ NHN

Alleen verwijzers (huisartsen, medisch specialisten en BIG-geregistreerde psychologen) kunnen kinderen en jeugd, volwassenen en ouderen, aanmelden bij GGZ NHN via:

  • het Huisartsen Informatie Systeem (HIS)
  • Zorgdomein
  • de online aanmeldformulieren GGZ NHN op deze website.
  • telefonisch via aanmeldpunten GGZ NHN