Wat is de Socialrun?

U bevindt zich hier: Homepage > Wat is de Socialrun?  

Wat is de Socialrun?


De Socialrun is een sportieve teamprestatie. Een non-stop estafetteloop waarin verschillende teams, van acht lopers en 16 begeleiders, 555 kilometer in 48 uur door een groot deel van Nederland afleggen. De missie: #meedoeniswinnen

Ook dit jaar gaat team GGZ NHN natuurlijk weer meedoen aan de Socialrun. Alle lopers, fietsers, cateraars, chauffeurs, kampbouwers en routecoördinatoren doen mee met als doel bespreekbaarheid en begrip rondom psychische aandoeningen te bevorderen. Met de run vestigen wij de aandacht op dit doel én halen geld op.

Dit jaar zal de loop plaatsvinden van 20 tot 22 september 2019.

Meer dan 30 teams lopen dit jaar de Socialrun. De start en finish vinden plaats in Soest, bij voormalig defensieterrein De Vlasakkers. De route gaat tegen de klok in heel ruim rondom het IJsselmeer. Dit jaar zal wederom het landgoed Willibrordus in Heiloo op de vroege zondagochtend door de teams worden aangedaan. We zijn daar ontzettend blij mee omdat we op dit landgoed veel doen dat bijdraagt aan destigmatisering.

Elke kilometer die wordt afgelegd kun je sponsoren voor 5 euro. De opbrengsten komen ten goede aan projecten die openheid stimuleren en zo vooroordelen over mensen met psychische aandoeningen verminderen. Zowel individuen als organisaties kunnen projecten indienen om een bijdrage te ontvangen uit deze opbrengst pot.

Maak hier kennis met Team GGZ NHN!

 

Meer informatie leest u op: www.socialrun.nl