Online herstelmodules

U bevindt zich hier: Homepage > De Herstelwerkplaatsen > Online herstelmodules  

Online herstelmodules

Bij de Herstelwerkplaats is het mogelijk online herstelmodules te volgen. Het doel van de internetbehandeling is dat uw klachten zoveel mogelijk verminderen of verdwijnen. Het voordeel van deze online herstelmodules is dat u zelf de plaats, het tijdstip en uw tempo bepaald voor het werken aan herstel. Tijdens het volgens van de module wordt u ondersteund door een ervaringswerker.

De online herstelmodules

Herstel: op weg naar Herstel (1 sessie)
Dit is de welkom module. In deze sessie krijg je uitleg over de module herstel. Je leest eerst algemene informatie over herstel en vervolgens denk je na over welke herstelmodule je wilt volgen. Ten slotte bedenk je hoe je de module gaat volgen en hoe je er tijd voor gaat vrijmaken

Herstel: Hoe sla jij de weg naar herstel in? (3 sessies)
Deze module gaat over hoop, positief denken en moed. Dit zijn houdingen die belangrijk zijn om aan te nemen op weg naar herstel.

Herstel: Positief zelfbeeld (3 sessies)
In deze module ontdek je je positieve en sterke kanten. Op deze manier voel je je zekerder over jezelf en kun je de weg naar herstel beter aan.

Herstel: Sociale hulpbronnen (6 sessies)
Je eigen sociale omgeving in kaart brengen. En onderandere steun leren vragen.

Herstel: Zinvol leven. Waar wil je naartoe? (4 sessies)
In deze module onderzoek je wat je belangrijk vindt in het leven. Dit is een goede start om richting te geven aan de weg naar herstel. Zo leer je leven op de manier die bij jou past en die jij belangrijk vindt.

Herstel: Grip op je leven
In deze module leer je jezelf kennen. Je komt erachter wat je krachten en kwetsbaarheden zijn. Je leert ook stress herkennen. Ook leer je dat je door ontspanning, mindfulness en activiteiten jezelf in balans kan houden.

Belangrijke rollen
Er zijn negen modules over je rol in bepaalde domeinen. In deze modules kom je erachter waar je staat binnen het domein: waar ben je tevreden over en wat wil je bereiken? Vervolgens krijg je praktische tips en stel je een plan op om je doelen te bereiken binnen het domein.

Herstel: Grip op geldzaken. 2 sessies
Herstel: Grip op gezondheid. 2 sessies
Herstel: Grip op intimiteit en seksualiteit. 2 sessies
Herstel: Grip op leven. 6 sessies
Herstel: Grip op leren. 2 sessies
Herstel: Grip op spiritualiteit. 2 sessies
Herstel: Grip op vrije tijd en ontspanning. 2 sessies
Herstel: Grip op werk. 2 sessies
Herstel: Grip op wonen. 2 sessies