Heiloo (kliniek)

U bevindt zich hier: Homepage > Waar word ik behandeld? > Heiloo (kliniek)  

Locatie GGZ NHN De Strandwal 8 in Heiloo

Heiloo (kliniek)

Forensische kliniek
De Strandwal 8
1851 VM Heiloo
072 531 23 20

De Strandwal 8 is één van de opnameklinieken van de forensische psychiatrie. Deze kliniek heeft gesloten en open afdelingen.

Voor opname in de kliniek moet er sprake zijn van een strafrechtelijke titel. De behandeling tijdens uw opname is afgestemd op uw delictgedrag en de onderliggende psychiatrische problemen. Ook is er hulp beschikbaar bij verslavingsproblematiek.

Het doel van de gehele behandeling is om u te helpen beter te functioneren en herhaling te voorkomen. Ook krijgt u woonvaardigheden aangeleerd om zo goed mogelijk te kunnen resocialiseren.

Uw behandeling en de ondersteuning die u kijgt bij uw resocialisatieproces kan bestaan uit therapie (zowel individuele als groepstherapie), medicatie, gesprekken met uw persoonlijk begeleider, activiteitenbegeleiding, sport, hulp bij financiën, hulp bij huisvesting en arbeidsreïntegratie.

Hoe verloopt de aanmelding?

De aanmelding voor behandeling gebeurt via het NIFP (Nederlands Instituut Forensische Psychiatrie), de reclassering, het psycho medisch overleg (PMO) in de gevangenissen of via Forensisch Psychiatrische Centra (FPC). Het Indicatiestelling Forensische Zorg (IFZ) is verantwoordelijk voor de plaatsing.

Aangemeld en dan?

De aanmeldingen komen bij de opnamecoördinator van de forensische psychiatrie binnen en worden besproken in een aanmeld- en intake-overleg. Daar wordt ook besloten op welke van de drie klinieken u het beste behandeld kunt worden. Bij sommige aanmeldingen vindt voor opname eerst met u een intakegesprek plaats. Als er sprake is van toezicht van de reclassering, dan wordt er een driepartijenovereenkomst opgesteld. Hierin worden alle rechten en plichten van alle partijen vastgelegd.

Waar verblijft u?

De Strandwal 8 heeft vier units: twee open en twee gesloten units. Per unit kunnen acht cliënten worden opgenomen. Op elke unit is een huiskamer, een open keuken en een rookkamer. Alle units hebben een tuin. De slaapkamers hebben een wastafel. Douche, bad en toiletten zijn op de gang en worden gezamenlijk gebruikt.

Opname vindt meestal plaats in de gesloten afdeling, waarna doorstroming plaatsvindt naar de open unit. Bij opname wordt onderzoek gedaan naar de achtergronden van de cliënt, zijn/haar sociale netwerk en de huisvestingssituatie.

Wat zijn de bezoektijden?

Maandag t/m vrijdag  19.00 uur - 21.00 uur
Weekend en feestdagen 10.00 uur - 11.30 uur, 14.00 uur - 16.00 uur en 19.00 uur - 21.00 uur

Privacy

GGZ NHN gaat zorgvuldig om met privacy. We verstrekken geen gegevens aan derden zonder uw toestemming.

Routebeschrijving naar Strandwal 8 in Heiloo

Openbaarvervoer
Vanaf de NS-stations Alkmaar of Castricum neemt u buslijn 167 of 168. U stapt uit op de Kennemerstraatweg, halte Stationsweg. Deze halte is vlakbij de hoofdingang van het terrein van GGZ Noord-Holland-Noord, locatie Heiloo. Op het terrein van GGZ Noord-Holland-Noord zijn bewegwijzeringborden geplaatst.
Vanaf NS-station Heiloo is het via de Stationsweg ongeveer 10 minuten lopen.

Eigen vervoer

Komend vanuit de richting Amsterdam:
U gaat via de A9 richting Haarlem/Alkmaar. U neemt de afslag Krommenie/Uitgeest/Castricum. Beneden bij de stoplichten slaat u rechtsaf. Bij de volgende stoplichten gaat u rechtdoor. U rijdt steeds rechtdoor. Bij huisnummer 460, bij de stoplichten rechtsaf, de Kanaalweg. Na circa 600 meter kunt u rechtsaf het terrein van GGZ Noord-Holland-Noord op rijden. Op het terrein van GGZ Noord-Holland-Noord zijn bewegwijzeringborden geplaatst.

Komend vanuit de richting Den Helder/Alkmaar:
U neemt de N9 richting Alkmaar. Deze weg blijft u volgen tot u op de randweg van Alkmaar komt. Vervolgens neemt u de afslag Heiloo. U rijdt dan op de Kennemerstraatweg. Bij huisnummer 207, bij stoplichten direct linksaf slaan, de Kanaalweg. Op het terrein van GGZ Noord-Holland-Noord zijn bewegwijzeringborden geplaatst.

Meer praktische informatie vindt u bij Veelgestelde vragen

Het behandelteam bestaat uit artsen, psychologen, forensisch psychiatrische werkers, psychomotorisch therapeut, verpleegkundig specialisten, activiteitenbegeleiders, maatschappelijk werkers en ervaringsdeskundigen. U krijgt een persoonlijk begeleider en een coördinerend behandelaar.

Afspraken over de behandeling worden in overleg met u gemaakt en vastgelegd in een behandelplan. Elke drie maanden wordt het resultaat van de behandeling met u geëvalueerd. Twee keer per week wordt de dagelijkse voortgang tijdens het ochtendrapport besproken.