Familiebijeenkomst ‘Ik zit met mijn handen in het haar!’

U bevindt zich hier: Homepage > Nieuwsberichten > Familiebijeenkomst ‘Ik zit met mijn handen in het haar!’  

Stel een vraag

Familiebijeenkomst ‘Ik zit met mijn handen in het haar!’

02 / 02 / 2018

Is uw familielid of naaste in behandeling bij GGZ Noord-Holland-Noord of maakt u zich zorgen over iemand in uw omgeving? Kom dan naar de bijeenkomst op 14 maart a.s. in Heerhugowaard. U bent van harte welkom!

Familie en naasten van mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid voelen zich vaak machteloos als ze ondersteuning willen geven. Machteloosheid kan ontstaan doordat men de weg naar professionele hulp niet weet te vinden, (een deel van) de problemen door degene met psychiatrische klachten wordt ontkend of steun door familie of naasten wordt geweigerd of afgehouden door de betrokkene.

Waar loopt u tegenaan en wat kunt u doen?

De avond staat in het teken van uitwisseling van ervaringen en het delen van informatie over de mogelijkheden voor u om hulp te zoeken voor uw naaste, maar ook voor uzelf. Dit met behulp van familie en deskundigen, vanuit hun persoonlijke expertise. Er zijn misschien wel meer mogelijkheden dan u denkt!

In kleine groepen spreken we over onderwerpen als: vertrouwen, het vinden van wegen naar hulp, ervaringen met bemoeizorg en wettelijke obstakels zoals leeftijd, geheimhouding etc.
Daarnaast gaat Marcel Monden, psychiater bij GGZ NHN, dieper in op belemmeringen en kansen in de communicatie met familie en zal Rob Schouten, hulpverlener GGD Hollands Noorden, meer vertellen over de OGGZ en de mogelijkheden om iemand aan te melden bij het Meldpunt Vangnet en Advies. Vangnet & Advies draagt zorg voor mensen die daar meestal zelf niet om vragen maar deze zorg wel nodig hebben en leidt de cliënt toe naar passende hulpverlening of kan hierover adviseren. Het meldpunt is er voor iedereen die zich zorgen maakt over mensen in zijn of haar omgeving: buren, familie, vrienden of bekenden.   

Heeft u vragen? Stelt u deze dan gerust aan bijvoorbeeld de familievertrouwenspersoon of andere professionals die tijdens de avond aanwezig zijn. Zij beantwoorden uw vragen graag. De avond sluiten wij af met een drankje en een hapje.

De familiebijeenkomst is bedoeld voor zowel familie en naasten van cliënten in behandeling bij GGZ NHN als direct betrokkenen van mensen die nog niet in aanraking zijn gekomen met de ggz, maar waar dat wel wenselijk zou zijn.

Woensdagavond 14 maart 2018 van 19:15 uur - 22:00 uur
GGZ Noord-Holland-Noord, Stationsplein 138, 1703 WC in Heerhugowaard.

Klik hier voor meer informatie en aanmelding >>