Van klacht naar kracht

U bevindt zich hier: Homepage > Herstel werkt! > Van klacht naar kracht  

Van klacht naar kracht

Hoe werkt WRAP en wat kan WRAP voor je betekenen?

WRAP (Wellness Recovery Action Plan) is in feite een groot plan, dat u in stappen gaat samenstellen en dat u leert toepassen in uw eigen leven. Het biedt een manier om meer grip op uw leven te krijgen. Daarmee wordt u (weer) de baas over uw eigen bestaan. U krijgt een steuntje om uw eigen welbevinden te ontwikkelen en te behouden. U doet dat op basis van die ervaringen, waarvan u heeft gemerkt dat ze een goed effect hebben.

Het maken van zo'n plan is niet een klusje dat u even doet. We trekken er tijd voor uit om bij elke stap stil te staan, ideeën uit te wisselen en een eerste versie te maken. Hiermee gaat u verder aan de slag. Hoe langer u met uw WRAP leeft, des te beter hij gaat passen.

We werken vanuit vijf kernbegrippen van herstel: hoop, persoonlijke verantwoordelijkheid, persoonlijke ontwikkeling, opkomen voor jezelf en steun. Ze helpen ons om de blik te verleggen van 'klacht naar kracht'.

Om mensen te ondersteunen die een WRAP willen maken, worden WRAP-groepen opgezet. Met ondersteuning door ervaringsdeskundigen, die het proces bewaken. Een ervaringsdeskundige is dus niet ‘iemand die het beter weet’! We leren allemaal van elkaar.

Inmiddels leven wereldwijd duizenden mensen met hun WRAP en is ook uit onderzoek gebleken dat het mensen echt helpt bij het realiseren van hun wensen.