Herstelwerkplaats

U bevindt zich hier: Homepage > Herstel werkt! > Herstelwerkplaats  

Herstelwerkplaats

Bekijk het aanbod, locatie en openingstijden van de herstelwerkplaats divisie forensische psychiatrie.

De Herstelwerkplaats, gevestigd in het activiteitencentrum in Heiloo, staat voor het geloof in herstel van iedereen! Drie dagen in de week zetten ervaringsdeskundigen zich in om ondersteuning te bieden in ‘De weg naar herstel’.

Kettingreactie creëren

Wat wij regelmatig zien bij mensen die zijn opgenomen in Heiloo, is de wanhoop en het gemis van vertrouwen in een goede toekomst. Iets wat wij herkennen uit onze eigen ervaringen als cliënt in de psychiatrie. Dat zien wij trouwens ook vaak bij de familie en naasten van deze mensen. Ook zij hebben het moeilijk.
We merken dat door de openheid die wordt ervaren op de Herstelwerkplaats en de mooie reacties hierop, dat er hoop en vertrouwen wordt doorgegeven, dat herstel wel degelijk mogelijk is! Door ervaringen te delen, creëren we een kettingreactie. “Wat jij kan, kan ik ook!”

Toekomstplannen van de Herstelwerkplaats

Wij zijn drie dagen geopend. Iedereen is hier welkom om, zowel mét als zonder afspraak, bij ons binnen te lopen met alle vragen op gebied van herstel.

Er zijn nog genoeg mooie plannen voor de toekomst, die wij stapje voor stapje zullen bewerkstellen. De weg naar herstel hebben wij immers ook niet in één dag bereikt! Samen gaan we van klacht naar kracht!

Herstelverhaal

Elke tweede dinsdag van de maand, van 19.00 tot 20.30 uur, organiseren wij het Herstelverhaal.

Hier vertellen mensen hoe zij de kracht vonden om de weg naar herstel te bewandelen. De herstelverhalen worden verteld bij de Herstelwerkplaats in een ontspannen sfeer, met een publiek van circa 20 man, waar iedereen welkom is!

Hou de Facebook pagina in de gaten voor de posters en de 'in het kort', waarin maandelijks staat beschreven wie zijn/haar verhaal komt vertellen en wat u in dit verhaal kunt verwachten.

Wat willen we bereiken met deze herstelverhalen?

Wanneer u worstelt met gevoelens als; onzekerheid, depressie, woede, angst en wanhoop, bestaat er een kans dat de kernbegrippen van herstel u even ontgaan. Waar is de hoop, het vertrouwen, de steun en hoe komt u op voor uzelf, uw dromen en toekomst? Hoe pakken anderen dit aan en wat kunt u uit deze gedeelde ervaringen meenemen, in uw eigen weg van herstel?

CA-Meeting (Cocaine Anonymous)

Elke woensdagavond is er een CA-Meeting van 19.30 tot 21.00 uur bij de Herstelwerkplaats

De Cocaine Anonymous (CA) is een groep mensen die worstelen met een verslaving. Zij komen bij elkaar om ervaring, kracht en hoop met elkaar te delen, met als doel om clean te blijven en om anderen te helpen bij het vinden van die vrijheid. Hoewel de naam 'Cocaine Anonymous' kan klinken alsof het over één soort drugs gaat, beperkt het programma zich niet tot één soort drugs. Waar in de tekst cocaїne gebruikt wordt, kan je dat vervangen door alcohol of een andere drug.

Lees meer informatie over Cocaïne Anonymous

U kunt terecht bij de Herstelwerkplaats voor al uw vragen op gebied van herstel. Dit mag op afspraak met een van onze ervaringsdeskundigen, maar loop ook gerust zonder afspraak bij ons binnen!

Locatie Herstelwerkplaats

Activiteitencentrum Heiloo
De Bullaan 2
1851 VW Heiloo

Openingstijden

Maandag, dinsdag en donderdag van 13.00 tot 16.00 uur