Aandacht voor kinderen en hun ouders

U bevindt zich hier: Homepage > Familie > Cursussen en bijeenkomsten > Aandacht voor kinderen en hun ouders  

Voor kinderen van ouders met psychiatrische klachten (KOPP/KVO groep)

 

 • Ouder-baby-interventie
  Je kind een gelukkig jeugd en een goed vooruitzicht op de toekomst geven, dat is wat ouders graag willen. Toch valt dit niet altijd mee, zeker niet wanneer je zelf niet goed in je vel zit. De ouder-babyinterventie helpt ouders met spanning- of stressklachten en/of psychiatrische klachten en verslaving.
 • 'Piep zei de muis' (4-7 jaar)
  Soms gebeuren er dingen in een gezin waar een kind zich geen raad mee weet. Een ouder die ziek is, een scheiding, verdriet, ruzie of geweld. Herkent u dit? Mogelijk kan uw kind dan een steuntje in de rug gebruiken.
 • Kinderen met een ouder met psychiatrische of verslavingsproblemen (8-12 jaar, 12-16 jaar, 17+jaar)
  Opgroeien in een gezin waarvan je vader of moeder psychische problemen heeft of verslaafd is, is niet gemakkelijk. Omgaan met deze situatie is heel ingrijpend en dat je hier weleens boos of verdrietig om bent is heel normaal. Wist je dat je niet de enige bent?
 • Volwassen kinderen van ouder(s) met psychiatrische klachten
  Soms hebben deze kinderen, als zij eenmaal volwassen zijn, nog last van de wisselende stemmingen van hun ouder, de onvoorspelbaarheid thuis, het gebrek aan informatie en de grote verantwoordelijkheid die zij al vroeg op hun schouders moesten nemen.