Met je eigen wortels groei je het mooist

U bevindt zich hier: Homepage > Over Triversum > Nieuws > Met je eigen wortels groei je het mooist  

Met je eigen wortels groei je het mooist

14 / 09 / 2018

Parlan Jeugdhulp en GGZ Noord-Holland-Noord divisie Triversum gaan samenwerken met Stichting JIM. Een JIM is een familielid, vriend of bekende en helpt kwetsbare jongeren en hun gezinnen in complexe situaties vooruit. Jongeren kiezen hun eigen JIM en de JIM werkt vanuit zijn kennis over de jongere en het gezin samen met de expertise van professionals. Een unieke combinatie in de jeugdhulp van Noord-Holland-Noord.

Succesvolle aanpak

De afgelopen jaren is de JIM-aanpak bij steeds meer jongeren elders in het land succesvol toegepast. Zo is uit onderzoek gebleken dat de inzet van JIM uithuisplaatsingen helpt voorkomen. Beleidsmedewerker Noor Tromp van Parlan Jeugdhulp: “Vaak kent JIM de jongere en het gezin al jaren. JIM is de vertrouwenspersoon voor de jongere en vertegenwoordiger richting ouders en professionals. Die combinatie van informele kennis van de JIM en formele kennis van de professionals werkt in het voordeel van iedereen: jongeren, hun gezinnen, JIMs en de professionals.”

Voorjaar 2019

Het werken met JIM brengt nieuwe vragen met zich mee. Daarom worden de hulpverleners van Parlan Jeugdhulp en GGZ-NHN door Stichting JIM getraind om vanaf het voorjaar van 2019 te gaan werken met JIM. In de training leren hulpverleners alles over deze bijzondere nieuwe werkwijze en ervaren ze hoe het is om samen te werken met JIM als mededeskundige. Door de JIM-aanpak blijft de regie meer bij het gezin: vragen over (professionele) rollen en verantwoordelijkheden komen in de training uitgebreid aan bod.

Subsidie

De samenwerking tussen Stichting JIM en Parlan Jeugdhulp en GGZ-NHN is mogelijk gemaakt door een subsidie van het Oranje Fonds aan Stichting JIM. Deze subsidie komt voort uit het programma ‘Vrijwillige zorg in het gezin’. Hiermee wil het Oranje Fonds bijdragen aan een kwalitatief goed en passend aanbod van vrijwillige zorg in samenwerking met professionele zorg voor de hulp voor gezinnen. Zowel Parlan als Triversum is blij met de toegekende subsidie en kijkt ernaar uit met JIM samen te werken.

Meer info

Voor meer informatie over de JIM-aanpak zie www.jimwerkt.nl of neem contact op met Noor Tromp (noor.tromp@parlan.nl).