Routine Outcome Monitoring (ROM)

U bevindt zich hier: Homepage > Over ons > Onderzoek en Monitoring > Routine Outcome Monitoring (ROM)  

Routine Outcome Monitoring (ROM)

ROM (Routine Outcome Monitoring) betekent dat u en/of uw behandelaar op vaste momenten vragenlijsten invullen om uw behandelvoortgang te volgen.

ROM helpt u en uw behandelaar om uw klachten en krachten in kaart te brengen en om samen veranderingen hierin te evalueren.

Binnen GGZ NHN gaat de algemene ROM over verschillende aspecten van herstel: gezondheid, functioneren en identiteit. De algemene ROM wordt bij alle cliënten ingevuld en staat los van de specifieke klachten waarvoor u komt. De keuze van de algemene ROM vragenlijsten verschilt per cliëntgroep.

Naast de algemene ROM kan uw behandelaar u ook vragen om specifieke ROM vragenlijsten in te vullen. Deze lijsten gebruiken we om zicht te krijgen op veranderingen in de specifieke klachten waarvoor u in behandeling bent
 
U wordt gevraagd de vragenlijsten op de computer in te vullen, zodat uw resultaten direct zichtbaar zijn voor uzelf en uw behandelaar. Mocht dit lastig zijn, dan kunt u ze op papier invullen, eventueel samen met een naaste of uw behandelaar. Uw behandelaar bespreekt de resultaten van de ROM aan het begin van uw behandeling, bij een tussentijdse behandelplan-evaluatie en bij het afronden van uw behandeling.
 
Uw antwoorden op de ROM vragenlijsten worden ook op groepsniveau gebruikt (anoniem) om te leren hoe we binnen GGZ NHN onze behandelingen kunnen blijven verbeteren.