Ambulante behandeling door GGZ teams

U bevindt zich hier: Homepage > Cliënten > Aangemeld, en dan > Behandeling en begeleiding > Ambulante behandeling door GGZ teams  

Ambulante behandeling door GGZ teams

Onze GGZ teams bieden een totaalpakket van behandeling, gericht op herstel, aan alle mensen met ernstige psychische aandoeningen en met problemen op meerdere levensgebieden.

Ondersteuning en zorg dichter bij huis

Het ambulante hart van GGZ NHN bestaat uit GGZ teams die wijkgericht werken. Dit betekent dat de verschillende teams werken binnen een bepaald gebied in Noord-Holland-Noord. Op basis van uw woonadres krijgt u behandeling bij één van onze GGZ teams. Dat kan thuis zijn, op onze locaties, in de maatschappelijke opvang, in de kliniek en zelfs op straat. Met aandacht voor uw persoonlijke situatie bekijken we samen welke behandeling nodig is en het beste bij u past. We zijn dicht bij u in de buurt. Hoe lang een behandeling duurt, hangt af van de aard en intensiteit van uw klachten.

Deze wijkgerichte manier van werken zorgt ook voor gemakkelijk en snel contact met bijvoorbeeld uw huisarts of praktijkondersteuner GGZ (POH), het sociale wijkteam, buurthuizen of vrijwilligers in de regio.

Alle deskundigheid aanwezig die u nodig heeft

Aan elk GGZ team zijn een psychiater, psycholoog en verpleegkundigen verbonden. Zij helpen u inzicht te krijgen in uw problemen en bekijken samen met u welke behandeling nodig is en het beste bij u past. Al onze inspanningen zijn er op gericht om uw gezondheid te verbeteren en u zo goed mogelijk bij te staan in uw herstelproces. U bent bij ons in goede handen en staat er niet alleen voor!

Bekijk hier het overzicht van alle GGZ teams >>

Waarom wijkgericht werken?

De wijkgerichte aanpak staat niet op zichzelf, maar past bij een nieuwe visie in de gezondheidszorg. Een visie die uitgaat van gezondheid en het vermogen van mensen om zich aan te passen en zoveel mogelijk zelf de regie te voeren over het leven. Wij geloven er in dat behandeling zo dicht mogelijk bij huis het beste werkt om te herstellen. Wanneer de ernst van uw situatie hierom vraagt is een tijdelijke opname in een van onze klinieken mogelijk. Uw behandeling gaat in nauwe samenwerking met uw familie en andere belangrijke betrokkenen. De huisarts heeft hierin een centrale plaats.

Aanmelden op de vertrouwde manier

De huisarts is uw eerste aanspreekpunt voor gezondheidsproblemen, ook voor problemen van psychische aard. Wanneer u problemen meer aandacht nodig hebben en u gespecialiseerde hulp nodig heeft kan uw huisarts u aanmelden bij GGZ NHN.  Lees verder >>

Hulp bij crisis

De spoedeisende psychiatrische hulp (SEPH) van GGZ NHN kan in geval van psychische crisis op verschillende manieren door u, uw familie of uw huisarts ingeschakeld worden. Belangrijk is dat u snel geholpen wordt.

Heeft u met spoed hulp nodig? Lees hier met wie u contact op kan nemen >>